default-header
HomeNieuwsBaas over eigen gezondheid

Baas over eigen gezondheid

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 5 juni 2019, door Hartpatiënten Nederland

Niets lijkt moeilijker dan het aanbrengen van veranderingen in je leefstijl. Een leefstijl die je jezelf al vele jarenlang hebt eigen gemaakt. Hoe kom je daar weer vanaf?
Die vraag is belangrijk wanneer je iets wilt doen aan je medicijngebruik. Je bent de bijwerkingen weliswaar moe, maar wil je minder medicijnen slikken of zelfs ermee stoppen, dan moet je echt iets doen aan je voedingspatroon.
Onze voorzitter Jan van Overveld schrijft hierover in zijn column in ons nieuwe Hartbrug Magazine. Hij biedt lezers een steuntje in de rug aan en zoekt contact met mensen die net als hij de baas willen worden over hun eigen gezondheid, met minder of geen pillen en een gezond dieet.
In het nieuwe magazine staan ook interviews met onder meer de 25-jarige Nick Jansen die geïnfecteerd raakte met het parvovirus B-19, met als gevolg een ontsteking van zijn hartzakje en de hartspier. Hoe ging hij om met deze infectie?
Een varende mammoettanker is bijna niet te keren. We praten over zin en onzin van statines en concluderen dat we in veel gevallen best zonder kunnen! Een interview met huisarts Hans van der Linde uit Capelle aan de IJssel.
De Maastrichtse cardiochirurg Sardari Nia praat de lezers van het Hartbrug Magazine bij over hoe operaties kunnen worden uitgevoerd op een kloppend hart.
In de nieuwsberichten is aandacht voor het risico van een hersenbloeding als gevolg van te laag cholesterol. Onze columniste Marion van Es beschrijft waarom ze is gestopt met het eten van vlees.
In de bijlage staan reisbeschrijvingen naar Beieren, Sauerland, Lourdes, Noord-Frankrijk en Praag. Voor een heerlijke reis naar verre oorden, met medische begeleiding. Henri Haenen beschrijft in zijn column hoe goed stilte voor onze gezondheid is. En hij heeft een tip waar je die stilte kunt vinden.
En heel belangrijk, cardioloog Marco Götte van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum zoekt hartpatiënten die met hem willen meepraten over een nieuwe manier van ablatie. Dat is een operatieve manier om een eind te maken aan hartritmestoornissen. Götte zet daartoe een MRI in. Maar hij wil hierover eerst praten met mensen die daar belang bij hebben, zodat hij van hen kan leren. Wilt u meedoen?
Meer over dit alles in het nieuwe Hartbrug Magazine, dat vandaag of morgen bij abonnees in de bus of op de mat valt. Nog geen abonnee? Klik hier voor meer informatie
Bekijk hier online een voorproefje van HartbrugMagazine

 Voor meer artikelen klik hier