default-header
HomeNieuwsAardappelsalade met Schwarzwalder Schinken

Aardappelsalade met Schwarzwalder Schinken

dinsdag 2 juni 2009, door Hartpatiënten Nederland

Deze aardappelsalade is heerlijk op een warme dag bij een barbecue of met stokbrood. Het hartige van de ham en de friszure smaak van de appel zijn een verassende combinatie. Serveer er een tomatensalade van tomaat, ui, kappertjes, peterselie, olie en azijn bij.

Deze aardappelsalade is heerlijk op een warme dag bij een barbecue of met stokbrood. Het hartige van de ham en de friszure smaak van de appel zijn een verassende combinatie. Serveer er een tomatensalade van tomaat, ui, kappertjes, peterselie, olie en azijn bij.

Aardappelsalade met Schwarzwalder Schinken
Bereidingstijd: 30 minuten

900 g voorgekookte krielaardappeltjes
200 g Schwarzwalder Schinken
1 zure appel
4 augurkjes
3 eetlepels zilveruitjes
6 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
versgemalen peper
3 takjes peterselie

Bereiden:
Voorgekookte aardappels nog 5 minuten koken tot ze helemaal gaar zijn. Aardappels afgieten, laten uitlekken in een vergiet en halveren. Ham in reepjes snijden. Appel wassen, klokkenhuis verwijderen en in blokjes snijden. Augurken in plakjes snijden. Zilveruitjes halveren. Van zonnebloemolie, azijn, mosterd en peper een dressing maken. Peterselie boven de dressing fijnknippen. Alle ingrediënten voorzichtig met de dressing mengen. Salade minimaal 2 uur in de koelkast zetten.

Bevat per portie:
1850 kJ (445 kcal)
16 g eiwit
21 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
47 g koolhydraten

Recept door Mary Stottelaar

Hartgenoten.nl
 

Geschreven door onze redactie.