default-header

tygo

tygo

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 99)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Babbelbox #85883
  tygo
  Deelnemer

  Oh ja, Marjolijn. vergeet ik het te vragen, hoe was de bruiloft van je collega, en hoe vond ze jullie ‘kunstwerk’? :laugh:

  In reactie op: Babbelbox #85882
  tygo
  Deelnemer

  He getver, Eugenie! Dat schiet niet op he 🙁 Wat ontzettend jammer dat het zo mis ging bij de katheteresatie! Jij zit nu wel met de gebakken peren. Betekent het dat je vaten tóén al niet goed waren? (zo ja, hadden ze dat dan niet eerder bemerkt?)
  En dan het ongeluk van je dochter erbij. moet niet meer bijkomen hoor meis!

  (ik weet hoe je schrikt als je zo gebeld wordt, heb het bij beide dochters meegemaakt, de oudste werd met ambulance naar het ziekenhuis gebracht en had een lelijke vleeswond bij haar kin) De jongste kwam met de schrik vrij.)

  Morgen dus naar de vaatchirurg, in gedachten ga ik met je mee, als een soort steuntje!
  En ik hoop zo dat het toch een beetje meevalt! Heel veel sterkte morgen hoor en dikke knuffel van mij!

  Marjolijn, is de eerste week lekker gegaan op werk? (je had beter nu vakantie kunnen hebben he 😉 nu is het zulk lekker weer!)
  Staat het oude bankje al in de verf en zit Wendy er al weer onder? :laugh: Ik zie dat al helemaal voor me, Wendy die probeert om onder het bankje met de dwarslat te kruipen, arm dier, snapt natuurlijk niet hoe dat nu ineens komt.

  Je had nog nooit over tijdelijke osteoporose gehoord? Nou, troost je, wij ook niet :laugh:
  Mijn fysio en mijn huisarts ook niet! Hij heeft kalkafzetting op zijn heup, (ach ja, mannen moeten het toch ook wel eens op hun heupen hebben he :blush: )
  Hij heeft gewoon osteoporose, punt uit!

  Onze tuin is nu betegeld, de mannen die het deden hebben flink doorgewerkt, en daarna kon ik de plantjes in de potten doen. (ega was zaterdag door zijn rug gegaan, kan niets op het ogenblik) En ja, dan kan ik wachten tot hij beter is, maar zoveel geduld heb ik niet 😉 Dus ik heb zelf de plantjes in de potten gedaan. Nou, ze hoeven tegen mij niet te zeggen dat in de tuin werken ontspannend is :S Mens wat was ik moe! Ik ging toch echt telkens even zitten, maar ik was s’avonds ziek van moeheid en genoot dus echt niet meer van mijn nieuwe tuin! Gisteren dito zo, dus vandaag doe ik niets!!! (was van plan om een paar ramen te zemen, maar dat gaat me niet lukken, nou niet getreurd dan he, ha ha, kijk ik toch niet!)

  Ik denk dat jij lekker met de beestenboel bent gaan wandelen, is er echt het weer voor!

  Liefs en knuffel, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85855
  tygo
  Deelnemer

  Marjolijn, jouw vakantie zit er ook weer op he. Is de laatste week ook fijn gelopen? Ben je nog naar de dierentuin geweest? Want volgens mij was het vrijdag toch redelijk weer?
  Is alles in de tuin klaar, inclusief het schuurtje? (zag er leuk uit zeg op de foto!)

  Hier wordt dinsdag en woensdagavond het gras en stenen weggehaald, vrijdag komen de tegels en zaterdag komen er 2 mannen de tuin bestraten, is het klaar met pinksteren.
  Dan 3 grote potten met bloeiende plantjes en klaar. Ik heb al wel een paar kleine potten staan hoor, en de rest van de gewone potten gaan ook met de troep mee.
  Mijn dochter vroeg of we ook onkruiddoek hadden besteld. Nee dus, want die man raadde het af, ze verkopen het wel, maar hij zei: het is zonde van uw geld, onkruid komt ‘aangewaaid van bovenaf. Dus geen doek.

  De uitslag van mijn ega was: tijdelijke osteoporose. Van osteoporose heb ik vaak genoeg gehoord (heb het zelf ook) maar nog nooit van tijdelijke! Het duurt lang maar het gaat over. Kan ook weer terug komen. Er is geen medicijn voor meneer, zei de beste man (orthopeed) Laat ik nu toch op internet lezen dat vitamine D heel goed is voor osteoporose, en calcium. Vitamine D kreeg hij al een poosje van me omdat hij een behoorlijk D tekort had (bij de huisarts op geprikt) De D die hij toen op recept kreeg werkte verkeerd, hij kreeg pijn in de nierstreek en plaste niersteentjes uit. Bij het lezen van de bijsluiter zag ik dat het niet goed was voor mensen met nierproblemen. En juist daar heeft hij wel problemen mee! We hebben ruim 2 jaar geleden abrubt ons weekeindje weg moeten afbreken vanwege niersteenaanvallen. Ondertussen was zijn D wel omhooggegaan na de supplementen. Dus hij stopte ermee. Daarna ging het weer omlaag en ben ik gaan zoeken welke D hij wel kon hebben en kwam op Devaron. (krijg je niet op recept, nou jammer dan he 😉 En waarempel, hij ging weer beter lopen, de pijn werd minder, ik zeg, dat komt door de vit D! Maar ja, een specialist weet niets van vitamines en wat ze kunnen betekenen. Jammer eigenlijk!

  Ik ga maar eens voor de brandnetethee 🙂 Lekker even mind fulness doen, ben ik aan toe na een druk middagje met de kinderen en kleinkinderen. Voel wel dat ik geen 20 meer ben he :silly: (ben soms wel eens een tikje jaloers hoor als ik zie wat mijn een jaar jongere zusje allemaal kan doen met de kleinkids! ) Maar ja, zij heeft (gelukkig voor haar) niet de OI en geen hartproblemen. En joh, ik ben een voorleesoma en zing oma (en oma die ook gek kan doen 😛 )

  Marjolijn, werkse morgen, het zal weer even aclimatiseren zijn denk ik, ik hoop dat je er wel weer zin in hebt!

  Dikke knuffel, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85853
  tygo
  Deelnemer

  Oh getverderrie Eugenie! Ik was al zo bang omdat je niets liet horen. En de reden is niet bepaald leuk! Dat is schrikken geweest voor jullie zeg, en dan ben je er nog niet van af!
  Doe het alstjeblieft heel rustig aan en ik hoop dat volgende week een flinke verbetering voor je komt!
  Lieverd, hou je goed hoor.

  Heel veel liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85832
  tygo
  Deelnemer

  Hoi Meisjes

  Eugenie, hoe is het donderdag gegaan? (de katheteresatie) Weet je al wat meer?
  Ik hoop dat je je niet erg naar voelt nu!

  En Marjolijn, je eerste week zit er op, gelukkig nog een week 😉 Heb je een fijne week gehad? (je hebt toch nog een week? omdat ik dacht dat jouw 14 dagen gelijk met die van mijn ega begonnen)

  Vandaag een (vrij) rustig dagje. Kinders en kleinkinders geweest, zijn niet blijven eten, manlief heeft lekker voor me gekookt. Ik heb het alleen niet veel eer aan gedaan. De dag begon goed, maar vanmiddag niet optima forma, moe, en dan heb ik ook geen trek meer, vond ik wel heel sneu voor mijn mannetje! Het was ook de eerste dag dat ik weer redelijk normaal door de kamer kon. Was van de week door mijn rug gegaan, moest met 2 krukken door de kamer lopen, en nog sleepte mijn been achter me aan 😉 Het leek wel een slap-stick film, Gelukkig is dat nu over!!

  Meisjes, ik hoop dat jullie weekeind goed was, Eugenie, dat jij nu meer weet, en Marjolijn, nog een fijne 2de week!

  Liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85821
  tygo
  Deelnemer

  He getver, Eugenie! Het is me nogal een bedrag, 2500 euro! En dat door een fout van hun kant waar ze (kennelijk) pas na jaren achterkomen? Kan dat zomaar dan? Het lijkt mij dat er enige coulantie van hun kant getoond mag worden!! Het is niet een bedrag wat je zomaar even uit je portemonnaie schudt! (was het maar waar)
  En dat Jan al 5 afwijzingen heeft, verdorie, meisje, dat vreet energie van jou, en van jullie allemaal nu. Dat kun je net niet hebben nu! Wat ik van jou begreep, in een van je stukjes, is dat hij toch heel geoede capaciteiten heeft. En echt Eugenie, dat wordt gezien, niet nu, maar over een poosje wel! Soms lijkt iemand te moeten wachten tot het juiste op zijn pad komt. Ben ik helemaal met Marjolijn eens!

  En dat jij er doorheen zat is zo meer dan logisch! En dat je ineens besefte wat er nog moest gebeuren, jemig, meer dan logisch! Gelukkig is de katheteresaie donderdag, en dan hoop ik dat de andere operatie snel volgt, dan hoef je er niet zo lang tegen op te kijken. Ik vind het hardstikke goed van je dat je het aan je vrienden en familie gemaild hebt, en zo fijn dat je daar zulke warme reactie’s op kreeg! Ze zeggen wel eens, gedeelde smart is halve smart, er zit een kern van waarheid in.

  Je bedankte ons omdat je mede dankzij ons dit aan je vrienden enzo durfde mailen!
  Lieve Eugenie, ik moet juist jou en Marjolijn bedanken, Door jullie durfde ik eindelijk iets te zeggen. Durfde ik iets te ‘delen’ Ik heb het maar met weinig mensen,. en daar horen jullie samen bij! Ik hou ook liever alles voor me, (wat de huisarts niet zo goed vindt)
  Jij bent blij met ons, en ik ben oh zo blij met jullie!!!

  Donderdag ben ik in gedachten bij je hoor Eugenie!

  Marjolijn. lekker stokbroodjes gegeten gisteren?? Door jou zag ik alleen rijst met suiker en kaneel niet zo zitten, Heb lekker boterhammen met kaas komkommer en tomaat gemaakt, mmmmm (het enige ongezonde was de mayonaise 🙂 😉

  Jij hebt net een tukkie gedaan zeg je, ik ga nu even mind fulness doen, (daar kan geen tukkie bij, moet er bij wakker blijven)

  Heel fijn weekeind hoor, (hier is ook weer een prachtige blauwe lucht, terwijl het vanmorgen zo grauw begon)

  Doe voorzichtig, allebei

  Liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85816
  tygo
  Deelnemer

  Lekker Marjolijn, geniet ervan hoor 14 dagen zijn zo voorbij! (zegt mijn geliefde altijd :laugh: ) Hij heeft nu ook 14 dagen vakantie, maar we houden het rustig.

  Iron man? Ik ken het zelf niet, maar weet zeker dat mijn ege precies weet waar het over gaat 😉 En lekker uit eten, klinkt wel heel aantrekkelijk zeg, ik vind vooral gegrild vlees zo lekker, (de Argentijn bijvoorbeeld) Gezellig programma heb je gemaakt hoor, met die rustdagen ertussen gaat dat vast lukken! :cheer: Blijdorp, dat hebben we een paar jaar geleden gedaan toen onze kleinzoon nog in de wandelwagen zat (stromende regen!!!!)

  De vakantie van mijn ega bestaat uit voldoende rust, (hi hi, zit niets anders op) en donderdag is hij jarig, (vieren we ook officieel niet) 10 mei moet hij voor een MRI en 12 mei voor de uitslag, valt dat even keurig in de vakantie :laugh: Nou, dan hoeft hij zich niet te vervelen he 😉

  Koninginnedag zit er bijna weer op, begon wel met druilweer, getsie! Maar nu schijnt de zon, en staat de tuindeur lekker open.
  Even bij de gamma een ventilator met afstandbediening gekocht (cadeautje voor moederdag) gekocht en tuinverlichting, die de buurjongen voor me plaatst en gelijk de bedrading onder de tegels verwerkt. Alles op timer en geen omkijken meer naar :woohoo:

  Verder hebben we niets gedaan, ook geen puf ervoor eerlijk gezegd, komt wel weer hoor 😉

  Eugenie, ik hoop dat het een beetje gaat met je?? Kom je je dag wel door nu?
  Ik denk donderdag aan je hoor (deed ik al) Maar ik hoop echt dat je een goed weekeind hebt! Dat je je beter voelt!

  Marjolijn, laat een stukje stokbrood voor me over he 😉 ik eet simpel rijst met suiker en kaneel! (mijn ega chinees, maar ik kan niet tegen die vetsin, die in chinees eten zit, doe ik de hele nacht geen oog dicht! Dus eet ik alleen rijst, is ook lekker hoor)

  Meisjes, een fijn weekeind, kom tot rust,
  Liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85806
  tygo
  Deelnemer

  Ooooh Marjolijn, wat zijn het toch een hompie’s, die bullen van jullie! En wat een prachtige omgeving zeg, waar jullie wandelden, daar kom je volgens mij zelf ook tot rust.
  En dan die humoristische tekst van jou 😆 dat maakt het geheel extra leuk. Voorla dat modderbad, dat die goed heeft gedaan ha ha ha! Schitterend!
  Jullie honden hebben het maar wat goed bij jullie, dat is aan alles te merken.

  Had je geen puf vandaag Marjolijn? Heb je te veel gedaan of kun je ook niet tegen de zon?

  Ik heb vanmorgen de straat geveegd en de oude planten weggegooid, voor mij al zwaar werk :blush: Ik was wel heel erg kortademig vandaag en was daar niet blij mee.
  Vanmiddag even 3 kwartier in de zon, en dat was 3 kwartier een snelle haerslag en me daar rot bij voelen, dus, dag zon, ik ben binnen gaan zitten. Kan er zo slecht tegen, hebben jullie dat ook? Vorige week ging het nog, maar nu was het te warm. (ik weet alvast een mooi moederdagcadeautje van mijn kinders en ega: een ventilator met afstandbediening en timer, bij de gamma. Kan ik mooi in de huiskamer zetten van de zomer. 😉 )

  Eugenie, had je nu ook neergezet op welke dag de katheteresatie was? (Ik ga het wel terug lezen hoor, voor de zekerheid)

  Meisjes, denk goed aan jullie zelf! Fijne avond
  en liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85792
  tygo
  Deelnemer

  Ha ha ha, Eugenie, waren het nu jouw witte benen of die van mij 🙂 Maar hoe dan ook, de zon is foetsie, pleite (oh oh, foei Margaretha, wat een lelijk woord :blush: )
  Mijn voeten lijken verdulleme wel ijsklompjes en ik zit nu toch echt binnen!

  Joh, geeft toch niet, als wij maar weten wie je bedoelt met welke man he :laugh: Nee hoor Eugenie, we zullen zelf niet in de war raken welke man van wie is :silly:

  En jullie zijn lieverds, allebei!!!

  Marjolijn, wat een schitterende foto’s! Elke keer geniet ik weer zo van jouw hondenbullen! Ze zijn prachtig, en zoals ze uit dat bad drinken, (en jouw teksten erbij, ha ha, die doen het ook goed hoor!)
  En wendy geniet duidelijk van het nat maken! En dan Ishta en Branco, prachtig!!!!! Zoals ze daar zitten, (arme lieverds, zijn ze echt zo bang voor water?)

  Pica had vanmiddag een duif te pakken, Ik weet, dat is de natuur, maar ik heb hem toch binnengelokt met het etenschoteltje, Daar rammel ik mee op het aarecht en dan komt Pica wel aangerend 😉 (moet dan ook wel een beetje geven he, anders trapt hij daar niet meer in 😛 ) Buurman heeft de duif toen gelukkig weg zien fladderen.

  En Marjolijn, ja, ik heb fantastische buren, we wonen al 25 jaar naast elkaar en nooit een verkeerd woord gevallen. We zijn er voor elkaar, al is het midden in de nacht. Dan zijn buren vrienden! En dan heb ik nog een zo lieve vriendin tegenover me wonen. Die ken ik nog langer, we zijn met elkaar verhuisd, Bij haar 2 jongsten was ik bij de bevalling. Vriendschap is zo belangrijk, als je maar eerlijk bent naar elkaar toe. En dat zijn we, En vertrouwen in elkaar is ook belangrijk. En daarom is het zo fijn dat die buurvrouw in een zelfde soort situatie zit, we zijn er daardoor ook echt extra voor elkaar.

  Meisjes, geniet van de zondagavond , liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85784
  tygo
  Deelnemer

  Wat heerlijk Eugenie, dat het gesprek zo verliep, ik heb wel veel aan je gedacht gisteren, en s’avonds hoopte ik echt zo dat het goed gegaan zou zijn, en ja, dat is het 🙂
  Volgende week de katheteresatie, ja, ik vond het ook geen lolletje,, kan me voorstellen dat je er tegenop ziet! (en dat stilliggen is zo moeilijk dan he) Maar het dient een goed doel, je icd! Wat zal het fijn zijn om dan die VT’s niet meer )f in ieder geval minder) te hebben! Gos nee zeg, daar moet je toch niet aan denken, dat je kinderen je dood vinden! (mijn schoonzoon vond zijn moeder dood in de keuken, toen hij 19 jaar was, ze was overleden aan een hartstilstand, dat moet toch vreselijk voor zo’n jongen zijn, zijn vader was al overleden toen hij 6 was)

  Maar gelukkig zag jouw cardioloog er de ernst van in, dat het heel erg nodig was! Joh, wij duimen heel erg hard voor je, Marjolijn en ik! (ik vraag je via de mail om je adres, kan ik je een kaartje sturen, dat fleurt altijd even op he)

  Ja, mijn meiske vindt het leidinggeven erg leuk, en het is ook leuk om te horen hoe tevreden de vrouw is waar ze met meeloopt. Dit is echt wat ze kan en wat voor haar ook het beste is. (het waarom vertel ik je in de mail)

  En ik ben een aantal berichten nagelopen, je zei tegen Marjolijn dat je hoopte dat ze snel wat kunnen vinden met haar man. IK dacht: heb ik wat gemist, over het hoofd gezien, niet gelezen? Maar nee, ik denk dat je mijn man bedoelt Eugenie 😉 Omdat ik schreef dat hij zo’n last van zijn been heeft, hij krijgt nu nog een MRI van zijn heup, er was op de foto en de scan irritage te zien, dus toch een MRI, Maar het duurt allemaal zo lang, kan pas 18 mei en 27 mei, en hij is mijn mantelzorger, we kunnen al wekenlang nergens heen en hij kan bijna niets meer doen voor me. Dus de huisarts belt dan volgende week, dan kan het met spoed.

  Gisteren heb ik bij mijn buufje theegedronken, aan haar kon ik wel/ook mijn verhaal kwijt over de angst, Zij heeft net als ik een angstoornis gehad nadat ze de eerste keer hoorde dat ze longkanker heeft. Ze heeft 2 zware operatie’s gehad, (waarvan de eerste helaas onnodig bleek te zijn) En chemo en bestralingen, ze is net 52 jaar. Toen ze jaren geleden te horen kreeg dat ze MS had, had ik het gevoel, eindelijk iemand in de buurt die echt weet hoe het is om moe te zijn door een ziekte. We hebben enorm veel steun aan elkaar, en ik kon haar altijd oppeppen met vrolijke kaartje en cadeautjes tijdens de behandelingen. Ook Anneke is er voor me. Gisteren vertelde ik hoe bang ik voor de uitsalg was, en dat ik me nog net zo beroerd voelde. Blijkt dat zij dat ook had, ze had nog tegen haar ega gezegd dat ze had gedacht een zucht van opluchting te slaken toen ze hoorde dat de scan goed was, en ze 4 maanden weg mocht blijven. Maar dat ze de eerste poos erg moe was en niet goed voelde. Dat het de spanning was die er uit kwam. Ik vertelde wat mijn schoonzuje had gezegd, nou, daar was ze ook niet over te spreken! Ik vroeg of het dus niet gek was dat ik ook bang was ook al had ik geen kanker. Nou, nee dus, want ook iets aan je hart mankeren is erg, zei ze, haar tante is overleden daardoor (mijn vader ook hoor en mijn moeder ook) Haar tante kende ik ook, die kon uiteindelijk niets meer omdat ook haar longen niet meer wilden.
  Anneke zei, je hebt het aan je hart en je kunt niets met elkaar vergelijken. (mijn dochter zei: mam, je hart is wel de motor van je lichaam)
  Gelukkig dat ook mijn man het onzinnig vond van zijn zus. Ik mag mijn eigen hartprobleem niet onderschatten zei hij. En ook die pulmonale hypertensie niet, ik heb daar vorig jaar over gelezen en ben daar gelijk mee gestopt, daar werd ik echt beroerd van. Daarom ben ik zo superblij dat de druk op de longslagader iets omlaag is. Want er is verder niets aan te doen had dokter S al gezegd. Behalve medicijnen en uiteindelijk zuurstof. Ik ben blij dat ik bepaalde vitamine bijslik die er goed voor te schijnen zijn. 🙂
  Ik heb (zowaar) weer even bij hartverhalen gelezen, en las een stukje over iemand die ook angst had. Toen dacht ik, gelukkig, ik ben niet de enige, ik mag ook bang zijn, vooral omdat bang zijn niet zo bij me hoorde, maar angst voor de dood zat er erg in :angry:
  Las ook dat tricuspidaluskleppen niet makkelijk te vervangen zijn. En daar zit bij mij ook het lekkende probleem en de mitralisklep.
  Ik ga er weer voor om over een half jaar (12 oktober, kreeg ik al bericht van) weer een echo doppler en dan hopelijk weer verbetring van de logslagaderdruk. Ik zal me maar niet meer te veel focussen op verbetering van de lekke hartkleppen, anders is de teleurstelling te groot.

  Ik heb zowaar een anderhalf uur buiten gezeten, in de zon, lekker vitamine D opdoen 😆 Zo in de hoek van de tuin was het heerlijk, ik kon mijn truitje uitdoen.
  Oh ja, Mijn buuf heeft gisteren zulke leuke foto’s gemaakt van Pica, mijn kat! Die zat in haar tuin, op de onderste plank van de side table, in een kistje, prachtig!!! Haar hond en pica kunnen zo heerlijk samen spelen, ik hoor Anneke regelmatig lachen,
  En eergisteren lag Pica bij mij binnen op het tafeltje, pakt Lexia, de hond, ineens het muisje van de kat, legt het heel voorzichtig neer voor Pica, op de tafel. Wat was dat een vertederend gezicht!

  Ik ga mijn thee opdrinken, en dan maar eens de was opvouwen. Dat betekent eb=ven bezig zijn, vouwen en tussendoor 5 minuten plat liggen. (vanwege mijn rug)

  Meisjes, geniet van het weekeind, want de zon belooft te gaan schijnen 🙂

  En bedankt dat ik mijn verhaal bij jullie kwijt kon,

  Liefs en knuffels, Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85775
  tygo
  Deelnemer

  Hoi meisjes

  Sorry, beetje laat met berichtje neerzetten, maar beter laat dan nooit.
  Ik hoop dat het morgen inderdaad lekker warm wordt, niet te warm, maar warmer dan vandaag want ik heb het hardstikke koud!

  Dinsdag was ik voor de echo doppler (zag toevallig de nieuwe cardioloog, hoorde hem zich voorstellen aan een patient, weet dus dat hij aardig overkomt, is al belangrijk)

  Op de onderzoektafel kreeg ik echt een gevoel van ik moet zo spugen :angry: Ik was zo zenuwachtig en bang (sorry) Ben begonnen met Reiki geven en werd gelukkig wat rustiger.
  Ik vind het nog steeds knap gevoelig als hij zo hard moet duwen met dat ding, ook in mijn maagstreek.
  Hij zei voordat hij begon dat hij niets mocht zeggen en ook niets kon zeggen, nou ik was ook niet van plan iets te vragen 😉 Maar hij was nu aardiger als vorig jaar vond ik en nam de moeite iets uit leggen als ik iets vroeg.
  Verder ging het dinsdag nog wel met de spanning voor de uitslag, die ik woensdag om half 5 bij de huisarts zou horen (op mijn verzoek van de huisarts)
  Maar woensdag was ik bijna de hele dag beroerd van angst en o, ik vind dat zo laf van mezelf , hoe gaan jullie daar dan mee om?) Ik heb toch al veel meegemaakt maar dit blijft mij angst inboezemen, zo erg dat ik me er ziek van voel.
  Gelukkig zag Geert, mijn huisarts wel dat ik me zo voelde, en zei, ik zal maar gelijk beginnen. Hij zei: ik heb redelijk goede berichten, de cardioloog (die hij trouwens een aardige man vond zei hij) heeft de echo doppler naast die van vorig jaar gelegd, en er was vrijwel geen verschil te zien met de lekkende hartkleppen ten opzichte van vorig jaar. En de druk van mijn longslagader was vorig jaar 50 mm, en nu 40 mm, dus dat was verbetert.(ik geloof dat de normaalwaarde tussen de 15 en 25 moet zijn, staat ergens in een brief )
  Dus in pricipe geen achteruitgang, De boezemkamer was niet groter geworden (ben ook vergeten welke, ik was veel te gespannen om alles goed te horen, maar donderdag heb ik toch weer een afspraak met Geert, dus vraag ik het nog een keer, ik heb die geruststelling erg nodig nu) Medicijnen blijven hetzelfde, behalve de perindopril, daar nam ik s’moregens 2 mg van, dat moet nu 4 mg worden. Dat is om de druk op de longslagader nog meer omlaag te krijgen. En om hartfalen te voorkomen. (mijn ega zei dat ik hartfalen heb, maar ik weet wel zeker van niet!!!) Wat ook anders is: mijn huisarts vroeg, los van het feit dat ik niet geopereerd wilde worden vanwege mijn OI, wat deze cardioloog daar van vond.
  Nou, deze cardioloog zou niet eens opereren genoemd hebben, hij zei: de ene cardiochirurg wil sneller tot opereren overgaan dan de andere, en hij opereert niet zo snel 🙂
  (hoef ik over een half jaar ook niet bang te zijn dat hij mij probeert over te halen me toch te laten opereren he) Maar het is toch telkens weer verbazingwekkend vind ik, dat artsen met welk specialisme dan ook, zulke verschillende meningen hebben/ Vorig jaar nog 2 cardiologen die zeiden mij zeer onverstandig te vinden me niet te laten opereren, en nu deze cardioloog die zegt dat hij het niet zou voorstellen!
  Over een half jaar moet ik weer een echo doppler, op 12 oktober, en daarna gelijk naar de cardioloog voor de uitslag. Deze is er niet voor om een jaar te wachten, zoals Dr Spano. Mijn huisarts vindt dat alleen maar heel goed, want hij vond een jaar ook veel te lang.
  De enige die het niet fijn vindt dat ben ik, omdat ik er dan misschien weer zo tegenop ziet, (en helaas, ik vertel nooit wat aan mijn schoonzusje, maar ik vertelde dus nu wel dat ik er zo bang voor was, voor de uitslag, nou, dat kon ik niet vergelijken met iemand die op de uitslag zit te wachten hoe het met een kankergezwel is ) Ik vergelijk dat ook helemaal niet! Ze doelde daarmee op een ander schoonzusje die volgende week de uitslag van de scan krijgt om te kijken hoe het nu gaat, Ik zei dat ik haar bang zijn zo goed begreep, En toen zei ze dat ik dat niet kon vergelijken want zij heeft kanker en ik niet. Dan ben ik uitgepraat, maar het betreffende schoonzusje is gelukkig heel anders, die begrijpt míjn angst dus wel!
  Dit is best wel een lang bericht, maar dan ben ik het even kwijt, misschien helpt het. Want ik voel me vanaf woensdag zo rot! Er zit een spanning en onrust in mijn lijf die er niet uit wil, voel me er echt beroerd door! Ik snap niets meer van mezelf. Ik heb me waarschijnlijk te veel gefocust op verbetering van de hartkleppen, ben hardstikke blij dat dat nauweijks veranderd is, en dat de druk op de longslagader minder is geworden, (pulmonale hypertensie stond er in de brief van vorig jaar) Maar het duurt wel lang voordat de spannig weg is, die ik van te voren had. Ik had gedacht en verwacht dat het direct weg zou zijn als ik de uitslag kreeg, dus niet. Ik ben er eigenlijk van in de war omdat het mij het gevoel geeft dat mijn lichaam me in de steek laat omdat ik juist zoveel doe om rustig te blijven en beter te worden. (en ik voel me nu een aanstelster, door wat mijn schoonzusje zei, dat ik mijn uitslag niet kan vergelijken met die van mijn andere schoonzusje, maar ik verzeker je, dat is het laatste wat ik zou doen!)

  Het spijt me dat dit zo’n lang bericht is geworden, en als je het niet wil lezen, lees er maar gewoon overheen hoor.
  Maar, ik vraag me wel eens af, hoe gaan anderen hier mee om, ik kom wel weer uit dit dal hoor, maar ik had het gewoon niet van mezelf verwacht!

  Marjolijn, ga je nog lekker iets onderneme dit weekeind? (alhoewel ik denk dat je het heerlijk vindt om thuis te zitten, met Danny en de bullen en de katten!) Hoe is het met Bandit. hij was al weer snel buiten zeg, nadat hij tandarts/dierenarts 😉 geweest was. Heb je hem mijn hondenknuffel gegeven? :laugh: (mocht ook aan de kat zei je 😉 )

  Eugenie, vandaag heb jij je gesprek met de cardioloog, ik hoop zo dat hij je niet verkeerd begrijpt en het niet als een motie van wantrouwen ziet! Hoe gaat het nu met je? En met je dochter???? (eigenlijk ook je man, want die was toch ook bezig om te solliciteren?

  Ik hoop dat jullie een fijn weekeind hebben, met goed en positief nieuws.

  Liefs en knuffel, Margreet

  In reactie op: In memoriam: Andréa Hodges #85761
  tygo
  Deelnemer

  Ik kreeg het er koud van, wat is dit erg! Andrea had toch nog hoop toen ze naar Leuven ging en nu is ze overleden. Verschrikkelijk, haar man en dochtertje die dit verdriet moeten dragen.. Ik wens ze met elke vezel van mijn hart heel veel kracht en sterkte toe.

  Margreet

  In reactie op: Babbelbox #85757
  tygo
  Deelnemer

  Hoi meisjes!!!

  Ja, het was wat stil, ik miste jullie wel heel erg!! En ik weet het, ik kan gewoon schrijven en dan reageren jullie ook, maar de fut was er niet zo.

  Ik zat een poosje toch in een dip, qua angst, gewoon belachelijk! Omdat ik morgen voor de echo doppler moet, De afspraak met de cardioloog die ik gelijk erna had, heb ik afgezegd. Ik wil de uitslag van de huisarts horen, en niet van de cardioog. Dat komt de volgende echocontrôle wel, maar nu even niet hoor. Ben net aan het opknappen. Blijkt dat ik een nieuwe cardioloog heb, mijn cardioloog is weg. Fijn dat ze dat even liet weten :dry:
  Deze arts heeft als achternaam: de Vriend, ik hoop dat hij zijn naam eer aan doet 😉 (al was die andere ook wel vriendelijk, allleen moet hij leren dingen anders te brengen he)

  Maar ondanks alle positieve gevoel sloeg toch ineens de angst weer toen, en dat kan ik dan niet uitstaan, want dat vreet ook weer mijn energie op, die ik al zo weinig heb.

  Gelukkig ging het daarna weer beter en ik ben net terug (vanmorgen) van een zussenweekeind, vrijdagochtend vertrokken met 6 zusjes, naar Hellevoetsluis. Heerlijk weer gehad, en heel gezellig samen, veel herinneringen opgehaald van vroeger. Wij gaan al 19 jaar met elkaar weg, toen mijn moeder nog leefde ging ze ook mee, en die genoot altijd zo samen met haar dochter weg. Wat was ze trots dan!

  Zo te horen ben ik niet de enige die niet tegen de warmte (meer) kan 😉 Dit gaat nog maar veel warmer moet het niet worden.

  Marjolijn, dat is vast even aanpoten he, met die fusie, want dat gaat niet vanzelf! En heerlijk, die foto van dat lekkere luie bulletje, (nou ja, bulletje 😆 ik zou hem niet op schoot kunnnen denk ik)
  Maar wat fijn dat die selokeen goed gaat joh! Ik hoop dat het ook zo blijft, samen met dat maagtabletje. Welke maagtablet heb je eigenlijk? Ikzelf moet elke dag een omeprazol nemen.

  Eugenie, ik hoop heel erg dat het gesprek met je cardioloog goed gaat, vrijdag. Ik weet niet hoe oud jouw cardioloog is, het zou inderdaad heel erg jammer zijn als het niet meer zou gaan! Want je kent hem al lang dus.

  Ik trok me aan jou op Eugenie, omdat je schreef dat ondanks je klachten je pompfunctie (en nog iets anders, weet even niet meer wat) verbetert was, ende cardioloog daar geen verklaring voor had. Jij wel zei je, de vitaminen die je er nu bij nam.
  Ik heb daardoor wat meer hoop gekregen dat mijn hartfunctie ook wat verbetert is, ook al zei mijn cardioloog dat ik mocht hopen maar dat het niet zo zou zijn. (persoonlijk vind ik niet dat je iemands hoop de grond in moet boren, ik hoop dat de nieuwe cardioloog anders is) Mijn huisarts belt woensdag naar de cardioloog voor de uitslag en dan hoort hij ook of de medicatie aangepast moet worden of hetzelfde blijft. (liever het laatste dat is een beter teken he 🙂 )
  Het is kennelijk niet de normale gang van zaken zei de secretaresse, maar vanwege mijn angststoornis (moest ik getsie wel iets over vertellen) mag de huisarts wel bellen, Anders krijgt hij pas bericht als ik geweest ben bij de cardioloog. Dus heb ik woensdag half 5 een afspraak met mijn huisarts, dan hoop ik dat hij de cardioloog heeft kunnen spreken.

  Woensdag krijgt ook mijn ega de uitslag van de orthopeed. Hij loopt heel moeizaam met een kruk nu. gaat zo snel!! Geen versleten knie, foto was goed, nu is er een MRI gemaakt en een nuclaire scan, (zo noemden ze dat) met een injectie met radioactieve vloeistof van te voren. Van zijn hele been, dus ook zijn heup, omdat het ook daaraan zou kunnen liggen.We kunnen al een paar weken niet meer weg, want hij kan mijn rolstoel niet meer duwen.

  Mijn dochter is aan het re-integreren als leidinggevende, sinds vorige week. En ze vindt
  het heel erg leuk!! Het is echt haar ding! De leidinggevende is heel erg tevreden, nu al. Maar ja, voor hoe lang dit duurt, voor hoe lang ze kan blijven! Want als er niets voor haar is, na re-integreren, moet ze de invalpoel in, en dat is geen fijn idee voor haar.

  Ik ga mijn koffer uitpakken, de tijd draait wel door, als ik iets weet woensdag lattik het horen.

  Eugenie, ik neem aan dat je al op papier hebt staan wat je wil bespreken, (ook al heb je een mail naar de arts gestuurd)
  Good luck hoor. (er staan echt geen leuke smilies op het forum!)

  Meisjes, fijne avond, en ik ben blij dat ik iets van jullie las! (minder blij toen ik bij uitbehandelt las, ik werd er naar van, zo erg voor dat gezinnetje!)

  Liefs en dikke knuffel, Margreet

  In reactie op: Uitbehandeld #85756
  tygo
  Deelnemer

  Ik word hier helemaal koud van, zo jong nog, mijn god, en ze had toch nog goede hoop voor Leuven, en dan dit!
  Ik wens haar man en kleine meisje zo heel veel sterkte!

  In reactie op: Babbelbox #85681
  tygo
  Deelnemer

  Is wel een verschil he Marjolijn, Almelo of Zoetermeer :laugh: Kan me wel voorstellen dat je dan voor Zoetermeer kiest.
  Fijn dat je hoofdpijn een stuk gezakt is, heb je je misschien toch ergens (onbewust) druk over gemaakt?

  Nou, als je op die leeftijd nog zo kan genieten is dat zéker fijn zeg! Daar zou ik ook voor tekenen hoor 🙂 Benidorm, ze hebben lekker de warmte opgezocht!

  😆 Wat vreselijk leuk, Ishta met die paashaasoren! (hopelijk is ze niet beledigt 😉 )
  Maar ze laat het wel toe, Lexia zou niet zo makkelijk zijn denk ik :silly:

  En met pasen zal ik wel een eitje eten, maar meer dan een zal het niet worden, kan best wel beroerd worden van een ei, heb ik er niet zo voor over :laugh:

  Gaat het nog goed met de betablokker, Marjolijn??

  Lisa, wat jammer dat jouw moeder zo’n arts heeft! Vitamine D tekort kan behoorlijke gevolgen hebben, bij jong én oud, en juist bij ouderen die veelal botontkalking hebben is de D nodig. Mijn dochter krijgt wel van haar internist vitamine D voorgeschreven, hij hanteert vrij nieuwe waarden, ziet het liever boven de 50 en nóg liever boven de 80 ! Ook Carnitine krijgt ze, (gelukkig krijgt ze dat vergoed want beide is best duur voor haar budget)

  En ook al is mijn cardioloog niet voor vitaminen en vindt hij carnitene placebo effect, mijn huisarts heeft het wel voorgeschreven, die is al blij als ik denk dat het helpt. Hij zal daar niet negatief over doen. Carnitene van Sigma-Tau, dat is zo ongeveer de enige Carnitine die vergoed wordt.

  Eugenie, joh, dat je daar nu zo’n last van hebt, van die VT’s! Is daar nu even niet iets voor? Het maakt je zo moe lijkt mij, (en onrustig?) Ik hoop dat je cardioloog reageert hoor, en vooral dat hij het begrijpt!
  En dat de voedingssupplementen duur zijn weet ik ja 🙁 Ik krijg dan wel de carnitene vergoed, en de echinaforce (en hopelijk ook de bachflower) maar de rest van de vitamine, zoals de Devaron, folium, Bextra coplex, Axium, Q10, magnesium, vitamine C en Fish EPA Max, (dat is zo ongeveer wat ik gebruik) betaal ik zelf ik vergat de dagravit 30 totaal nog te noemen 😉 De dagravit en de axium neem ik om de dag, de ene dag dagravit, de andere dag axium.
  Maar ja, ik heb het zonder geprobeerd, dat merkte ik wel, dus dan maar betalen he.

  Doe het alstjeblieft rustig aan hoor Eugenie! En ik hoop dat iedereen fijne paasdagen heeft!

  Liefs en knuffels, Margreet

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 99)