default-header

Esmaralda

Esmaralda

Aangemaakte reacties

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Even voorstellen,26 jaar en cadiomyopathie #91628
  Esmaralda
  Deelnemer

  Hoi Renske,

  Raar he van de ene dag gezond na de andere met hartklachten in het ziekenhuis. Ze kunnen in elk geval je pompkracht omhoog krijgen met medicatie. Dus ik hoop dat als je je medicatie een tijdje slikt het beter met je gaat. Ik was 29 dat ik een hartstilstand kreeg. Mijn vader is op 47 jarige leeftijd aan zijn hart overleden. Heb ook een slechte pompkracht. Ik weet niet wat de toekomst brengt maar ik leef van dag tot dag. Ben grotendeels afgekeurd en doe veel vrijwilligers werk.
  Ik zou tegen je zeggen. Geniet van de dingen die je nog wel kan. En probeer in beweging te blijven. Ik was ook zo ontzettend moe dat ik halve dagen in bed tv bleef kijken. Ik kwam 20 kilo aan. Allemaal extra belasting. Ben weer rustig aan begonnen met sporten. Een ergotherapeut heeft gekeken wat ik allemaal kan. Toch weer 6 kilo er af. Ik denk altijd maar. Klote zo n hartziekte. Maar dit liever dan ms of als of kanker. Het kan altijd erger. Mijn oma zei altijd borst naar voren en neusje in de wind. Wat het leven ook brengt

  In reactie op: vermoeidheid #91626
  Esmaralda
  Deelnemer

  200 mg zelfs. Met geen enkel ander medicijn blijft mijn boezemfibrileren weg. Ze hebben zich met alle hoge piefjes cardiologie van nl over mijn dossier gebogen en dit moest t worden. Doe het er al bijna 3 jaar op. We zien t wel. Onkruid vergaat niet, zo zie je maar weer

  In reactie op: vermoeidheid #91624
  Esmaralda
  Deelnemer

  Ik slik s ochtends metoprolol Fosinoprilnatrium een plas pil en tambocor. S avonds bloedverdunners en Fosinoprilnatrium. Daarmee blijft het bij mij meestal wel rustig. Als het s avonds onrustig is neem ik nog een metoprolol. En dat werkt altijd goed. Hoeveel mg metoprolol krijg je? Ze kunnen ook het aantal mg aanpassen. Gaat Tot 200 geloof ik. Het is altijd ff zoeken bij welke medicijnen je het best voelt. Ik ben na bijna 3 jaar nog steeds aan het rommelen.

  In reactie op: Emoties bij hartproblemen #91621
  Esmaralda
  Deelnemer

  Die icd verpleegkundige stond ook bij mij aan mijn bed. Maar ik was 29 en doodsbang. Ik zei vertel me alsjeblieft niet wat jullie gaan doen stop dat ding er in en dan komt de info wel. Dat ze begon het is je waakhond maar als hij af is gegaan krijg je er een hekel aan was ik al klaar. Ik had geen keus dus het moest maar. Nu heeft mijn hart constant pacemaker ritme dus kan echt niet zonder. Heb boezemfibrileren gekregen van het reanimeren.

  Dit forum is zeker fijn. Ik heb nog steeds vraagtekens. En dan is het fijn dit met ervaring deskundige te bespreken.

  Heftig dat jij het dubbel op hebt zeg. En hartklachten en astma. Als ik trappen heb gelopen sta ik al te hijgen laat staan jij dan. Ben je dan niet nog eerder moe omdat je het zo benauwd hebt?

  In reactie op: hartstilstand: gedrag na ontwaking kunstmatige coma #91620
  Esmaralda
  Deelnemer

  Hoi

  Ik was 29 dat ik mijn hartstilstand kreeg. Heb zo n 15 min zonder hartslag gelegen. Ze hebben me 3 dagen in slaap gehouden omdat ik alle slangen los trok. Dat ik bijkwam snapte ik er niets van. Wat doe ik in het ziekenhuis? Ik wil naar huis! Ik wist niet wat er gebeurt was. Ik weet er nog steeds niets van. Het praten nadat mijn hart weer werkte, de ambulance ik weet niets. Ik heb op 3 afdelingen gelegen maar van de eerste 2 weet ik niets. Het is als hele kleine vlarden van een droom. Bv de zuster vd eerste afdeling leek op marian weer. Een broeder op de 2e afdeling was een lekker ding. Maar had ik dit gedroomd of was t echt waar? Pas dat ik ze later lopen zag wist ik ik heb het niet gedroomd! Wat betreft je vader. Misschien dat je vader langer nodig heeft om te herstellen ik weet het niet.. De eerste 2 weken was ik de hele tijd aan het herhalen. Maar had t zelf niet door. De 3e week ging t beter. Mijn geheugen is slechter en ik ben niet meer de persoon van voor mijn ongeluk. Maar ik ben er nog wel! Heel veel sterkte met je vader. Ik hoop dat hij snel weer kan praten. Hou je ons op de hoogte?

  Groetjes,
  Esmaralda

  In reactie op: Emoties bij hartproblemen #91618
  Esmaralda
  Deelnemer

  Hoi Annemarie,

  Ik heb dat zelf nooit gehad. Ik heb met 6 mensen ervaringen uitgewisseld meer niet. Belangrijke informatie moest ik zelf op Internet per toeval tegen komen. Ik hoor pas na 2.5 jaar dat ik maar 1.5 liter mag drinken en dat ik een vergroot hart heb. Ik zit in alkmaar maar heb pas net een goede arts. Heb met hem het idee dat hij me serieus neemt. En wat vervelend zeg van je longen. Is daar niets aan te doen? Zo vervelend dat vriendschappen er Door veranderen je hebt juist je omgeving nodig die je afleiding geven. En als die je ook nog als een zieke behandelen.. zou ik ook vervelend vinden hoor.

  Groetjes,
  Esmaralda

  In reactie op: Emoties bij hartproblemen #91617
  Esmaralda
  Deelnemer

  Hoi! Ben Esmaralda!
  Heb het vooral steeds met slecht nieuws. Het is klap na klap wat je krijgt he. Geen kinderen mogen krijgen, misschien een kunst hart, doctoren die fouten maken. Heb nooit gedacht waarom ik. Aangezien er mensen met kanker en a.l.s zijn. Het kan altijd erger. Maar wel houdt t nou nooit op? Ik ben altijd sterk geweest maar vraag me wel eens af wanneer het zonnetje weer schijnen gaat. Even janken en weer doorgaan. En omdat ik nooit klaag en je van de buitenkant niets ziet houdt mijn omgeving geen rekening met me. Ik hou niet van drukte, 2 dagen visite achter elkaar is te veel. Ik ben 32 maar ik ben snel moe

  In reactie op: Emoties bij hartproblemen #91615
  Esmaralda
  Deelnemer

  Annemarie,

  Ik heb ook een hartaandoening. En vond de revalidatie vreselijk. Zat tussen mensen van in de 70 (was zelf 29) ik had er helemaal niets aan. Moest de ergotherapeuten zelf vertellen wat ik niet mocht met een icd en pacemaker. Goed dat jij er wat aan had. Ik durfde de straat niet meer op Door mijn hartstilstand. Woonde alleen. Het is dat ik een hondje kreeg. Die heeft me er doorheen geholpen. Ik moest er wel uit want hij moest zijn behoefte doen.

  In reactie op: vermoeidheid #91614
  Esmaralda
  Deelnemer

  Hoi Peter,

  Mijn pompkracht is rond de 34 zou ook moeten werken. Ben ook altijd moe. Het lijkt alsof er lood in mijn armen en benen zit. Probeer te sporten en te fietsen maar mijn hartslag moet onder 120 blijven ivm pacemaker/icd. Ik zie s avonds ook erg dubbel. Ik denk dat dat door mijn medicatie. Ik slik bloedverdunners, tambocor, Fosinoprilnatrium, metoprolol, en spironolacton. Het blijft raar. Van een jonge 29 jarige naar voor mijn gevoel een halve bejaarde. Ik heb met pieken last gehad van erge hartkloppingen. Ik slik 200 mg tambocor en 50 mg metoprolol en als ik erg last krijg s avonds neem ik nog een metoprolol. Maar 20 uur werken? Ik ben blij als ik mijn huishouding af heb. Ook laat ik 4 x per dag mijn honden uit en moet n aar bij 6 trappen op en af. Op valt me vaak zwaar. Ik doe wel vrijwilligerswerk en probeer een bedrijfje aan huis op te zetten. Zodat ik niet hoef te reizen. Ik werk ook voor een cosmetica bedrijf en moet daarbij met tassen slepen en moet dan met ov. Soms ben ik bang dat ik huis niet haal. Ik ben dan misselijk van de moeheid. Het niet meer kunnen vind ik zo frustrerend. ..

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)