default-header

Re:lichamelijke klachten

Home Forums De jongere hartpatiënt lichamelijke klachten Re:lichamelijke klachten

#89404
Roland
Deelnemer

Hoi Ramon,

Ik heb nog eens alle berichtjes van je teruggelezen. Je hebt al zoveel onderzoeken gehad. Het lijkt erop dat de tachycardie de oorzaak is van je klachten. Maar ik ben geen arts!! Je krijgt niet voor niets metoprolol. Een tachycardie kan veel onrust veroorzaken, een onrustig gevoel geven. Dit kan weer leiden tot angst en andere klachten. Opnieuw een holter onderzoek voor 24 of 48 uur geeft een actueel beeld.

Kun jij je wel voldoende ontspannen? Op zijn tijd er even met vrienden op uit? Het lijkt erop dat je in een vicieuze cirkel bent terechtgekomen. Dat je klachten hebt is duidelijk maar probeer toch om het niet je hele leven te laten beheersen. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je steun van je ouders, andere familie?

Ik heb zelf 2 kinderen van jou leeftijd. Zij hebben 50% kans op dezelfde aandoening als ik. Zij weten dit maar laten hun leven hier niet door bepalen. Ze sporten, gaan op stap.

Misschien is het bij jou een kwestie van andere medicijnen. Ik gun jou een onbezorgde jeugd!
Een operatie is ook niet altijd alles en soms zit je voor de rest van je leven aan medicijnen vast. Niet fijn maar je kunt ook denken dat je dankzij de medicijnen verder kunt met je leven.

Kop op, hè.

Hartegroet,
Annemarie (die je een hart onder de riem wil steken…)