default-header

lichamelijke klachten

Home Forums De jongere hartpatiënt lichamelijke klachten

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 162)
 • Auteur
  Berichten
 • #79990 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  hallo,

  ik heb nu al 8 maanden last van lichamelijke klachten. het begon allemaal op 23 maart 2012 midden in de nacht.
  het begon allemaal met dat ik me die dag niet echt lekker voelde, daarbij een erg hoge hartslag opgemerkt van aan het begin 180 bpm. dit ging per uur ongeveer met 10 slagen per minuut minder. dus na ongeveer 12 uur was mijn hartslag weer redelijk normaal. ben die dag erna naar de huisarts geweest en een ecg laten maken. daar was een vroege repolarisatie geconstateerd. dit kon volgens de arts geen kwaad. nu heb ik allemaal lichamelijke klachten waaronder hartkloppingen en hartbonzen, benauwd en kortademig bij inspanning, druk op de borst en brandend gevoel in mijn linkerarm en benen. ook heb ik last van darmklachten waaronder dunne ontlasting met slijm en af en toe bloed erbij.
  meerdere onderzoeken gehad waaronder thoraxfoto en ct scan van borstkas, mri scan van hoofd maar er komt steeds niets uit. ik heb ook geen hyperventilatie, hier heb ik ook een onderzoek naar gehad. dus nu is mijn vraag wat kan ik nu onder de leden hebben.

  mvg, ramon

  #89115 Reageer
  nesia52
  Deelnemer

  Hallo Ramon
  Als ik jou was zou ik een afspraak maken met een cardioloog, want het lijkt toch wel erg op hartfalen, ik heb zelf een infarct gahad in maart jl. En er zitten bij jou wel herkenbare klachten bij, ik zou het zeker uit laten zoeken, want hier wordt je alleen maar angstig van, wat jij nodig hebt is zekerheid over jou klachten.ik hoop nog wat van je te horen
  Lieve hartegroet Nesia. Profiel Nesia52

  #89119 Reageer
  r.spilker
  Deelnemer

  Ik ben dus al bij de cardioloog geweest en niets verontrustends te vinden. Ook geen vocht achter de longen oid. Ook een inspanningstest gedaan en geen problemen. Ritme is ok hartslag stijgt en daalt goed. Bloeddruk van 140 om 100 aan het begin. Nu met metoprolol 50 mg 120 om 80. Maak me erg ongerust op het moment. Is het niet zo dat bij hartfalen het hart te groot is en je oedeem hebt in bijvoorbeeld longen benen en enkels etc? Dit heb ik dus allemaal niet. Ik dacht zelf meer aan een hartritmestoornis vanwege de overslagen en het snelle hartritme . Ben ook nog maar 21 jaar. Bedankt voor de snelle reactie. Mvg. Ramon

  #89121 Reageer
  nesia52
  Deelnemer

  Hoi Ramon.
  Bij hartfalen hoef je geen oedeem te hebben hoor, is er een echo van hart gemaakt, dan kunnen ze zien of er ergens een verstopping zit.
  Sterkte en groetjes Nesia

  #89122 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Hoi Ramon,

  Als je zelf denkt aan hartritmestoornissen zou je dit met je cardioloog kunnen bespreken. Een 24 uurs holter onderzoek zou misschien wat meer duidelijkheid kunnen brengen. Angst is een slechte raadgever.

  Hartegroet,
  Annemarie

  #89125 Reageer
  Tsjerk
  Deelnemer

  Ramon,
  Wat je zo omschrijft kijkt inderdaad welveel op hartsrimtestoornis, maar gelukkig kan ik geen diagnose stellen.
  Wat Annemarie zegt om een holter te vragen lijkt me wel verstandig. Al is het alleen maar om dingen uitte sluiten.
  Succes!
  Tsjerk

  #89134 Reageer
  r.spilker
  Deelnemer

  hallo ben ik weer, even een update en een complete lijst met lichamelijke klachten en onderzoeken die ik al gehad heb.

  lichamelijke klachten:

  – hartkloppingen ( bonzen en snelle hartslag van soms tot wel 140 en hoger)
  – branden of bekneld gevoel in linkerarm en beidde benen
  – rug nek en schouderpijn, voornamelijk hoge rugpijn tussen de schouderbladen
  – misselijkheid/overgeven
  – darmklachten, dunne ontlasting soms wat geel van kleur met slijm en af en toe bloed
  – giga veel brandend maagzuur wat omhoog komt en veel buikpijn veroorzaakt
  – benauwd, druk op de borst wat uitstraalt naar linker schouder
  – piepende ademhaling
  – altijd moe, snel vermoeid
  – steekjes in verschillende plekken van mijn lichaam
  – last van brandende droge ogen, soms wazig zicht
  – hoofdpijn
  – bij het wakker worden het gevoel hebben aangereden te zijn door een vrachtwagen zo verrot voel ik me
  – kaakpijn meestal rechtsonder steken maar ook links, en vaak betrap ik mezelf erop dat mijn kaken strak op elkaar gespannen staan.

  onderzoeken die ik al gehad heb:

  – ECG ( dit al zo’n keer of 10 )
  – holteronderzoek ( dit betreft de 24 uurs meting )
  – fietstest met hartmonitor en zuurstof en bloeddruk meter
  – hart echo
  – thoraxfoto van borstkas ( longen hart )
  – CT scan van de borstkas ( longen en hart )
  – darm infectie onderzoek
  – meerdere keren bloed laten prikken op ongeveer alles wat daar aan mis zou kunnen zijn
  – nogmaals een fietstest op de longpoli
  – hyperventilatie onderzoek
  – rugfoto’s
  – longfunctie onderzoek

  vandaag dus weer de fietstest gedaan op de longpolie ook met ecg uitdraaien weer ( weer de vroege repolarisatie kwestie, daar krijg ik de 14de de uitslag van samen met mijn ct scan.

  nu ben ik wat vergeten te vertellen, al mijn klachten zijn namelijk op een avond begonnen, dat is de avond geweest dat er overmatig cocainegebruik in het spel is geweest. ik ben deze avond met mijn giga domme hoofd niet direct naar de eerste hulp gegaan. heb het dus aangekeken hoe alles verliep, wel met een vriend van mij erbij om me in de gaten te houden. de volgende dag op visite bij mijn ouders en pats. daar ging mijn hart weer, toen maar meteen naar de huisarts gegaan.

  ik heb nu dus al deze onderzoeken gehad en er blijkt geen vocht achter de longen te zitten, ik heb ook nergens anders vochtophopingen ( oedeem ) en heb geen vergroot hart dus hartfalen kan ik al doorstrepen neem ik aan.
  de echo van mijn hart gaf aan dat er geen littekenweefsel aantoonbaar was, en al mijn kleppen waren prima in orde, ook de bloedcirculatie was prima.
  inspanningstesten zijn allemaal positief op de vroege repolarisatie na.

  nu vraag ik me toch echt af.
  ik heb nooit lichamelijke klachten gehad, heb nooit mijn hart gevoeld in mijn hele leven. sinds de nacht van gebruik ervaar ik dit allemaal wel.
  dus zou die vroege repolarisatie iets te maken kunnen hebben met al mijn problemen?
  wat je ervan op google vind zijn niet de meest positieve vooruitzichten namelijk.

  hartstikke bedankt voor het meedenken en alle hulp en de supersnelle reactie’s uiteraard.

  echt top jongens!!

  mvg, ramon

  #89135 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Beste Ramon,

  Bij al de onderzoeken die je opnoemt mis ik een gastroscopie. Is er nooit gesproken over de helicobacter pylori bacterie? Deze bacterie zit in het maagslijmvlies en kan zeer vervelende klachten veroorzaken. Zuurbranden, opboeren, pijn tussen schouderbladen, hartkloppingen. Als de maag door een verstoorde zuurgraad niet optimaal werkt kan dit weer invloed hebben op de verdere spijsvertering/ontlastingpatroon. Een 24-uurs pH meting en manometrie van de slokdarm kunnen misschien ook duidelijkheid geven. Is er ooit onderzocht of je een middenrifbreukje hebt? Ik raad je aan dit met je huisarts te bespreken. Wellicht kan een internist (mdl) arts iets voor je betekenen.

  Hopelijk kun je hier iets mee.

  Gr,
  Roland

  #89140 Reageer
  r.spilker
  Deelnemer

  hallo,

  nee hier is nooit over gesproken.
  op een thorax en ct scan van de borst is toch ook te zien dat er een middenrifbreuk is?
  ik zal dit zeker overleggen met mijn huisarts.
  ik hou jullie op de hoogte.

  mvg, ramon

  #89141 Reageer
  nesia52
  Deelnemer

  Hoi Ramon.
  Wat vervelend allemaal, is er wel eens bloed geprikt op de functie van je schildklier,
  Een te snelle of te trage schildklier kan ook heel vervelende klachten geven, geef het eens aan bij de huisarts, ik heb nl. Zelf een te trage schilklierwerking, was ook erg moe, en voelde dan dit en dan dat, nu heb ik medicijnen voor de schoolligt en gaat het hardstikke goed, misschien heb je hier wat aan.
  Groetjes en sterkte Nesia.

  #89142 Reageer
  r.spilker
  Deelnemer

  hee,

  was vanmorgen aan het werk, ( scooterzaak ).
  had net een scooter opgehaald bij een klant reed terug naar de zaak en wilde de brommer uitladen. toen de scooter uitgeladen was kreeg ik ineens steken in mijn linkerschouder en weer mijn borst, daarna geen kracht meer in armen en benen waardoor ik in een keer op de grond viel. daarna weer opgestaan natuurlijk wat aan de misselijke kant en weer klamme handjes. ben daarna naar de huisarts gegaan waar ik heen moest met iemand die bij me bleef omdat ze zich toch wel zorgen maakte. eenmaal daar weer bloeddruk gemeten dit was 112 om 76. nagenoeg perfect dus ( dit wel omdat ik metoprolol gebruik, betablokker dus ). pols gevoeld en alles was weer ok. de HA zei alleen dat ik last had van spierspanning en dat ik door de schrik gevallen ben. heb voor de zekerheid dus deze pagina uitgeprint om haar de reacties te laten lezen die jullie mij hebben verteld. misschien komt ze de volgende keer wel met een ander onderzoek. word nu toch wel knettergek van alle klachten, het belemmert je echt in het dagelijks leven en ik heb het gevoel dat ik onder mijn niveau presteer.
  al met al, ben er dus nog steeds niet achter wat ik onder de leden heb.

  bedankt voor de reacties.

  mvg, Ramon

  #89151 Reageer
  r.spilker
  Deelnemer

  hallo,

  ik heb net de uitslagen binnen van mijn CT scan van de borstkas en mijn inspanningstest bij de longfunctie.

  de CT scan is prima, niets op te zien. longen en hart zien er prima uit.

  de fietstest kwam wel wat raars uit. het blijkt naarmate ik mij meer inspan mijn zuurstofgehalte in het bloed omlaag gaat. dit gaat rustig van 99 procent in rust naar 91 procent tijdens inspanning. nu wil ik graag weten wat voor oorzaak dit zou kunnen hebben.
  hebben jullie enig idee?

  de arts had het over een soort extra klepje wat openging ergens waardoor de bloedstroming verstoord werd. geen idee wat hij hiermee bedoeld.

  moet in ieder geval volgende week vrijdag voor een inspannings echo.

  hoor graag van jullie.

  mvg, ramon

  #89161 Reageer
  diientje
  Deelnemer

  Hai Ramon.

  Jeetje wat een verhaal zeg.

  Misschien zouden ze is een kijk operatie kunnen doen? Via je lies naar binnen met een cameratje en is kijken hoe het er van binnen uitziet??
  Het heet officeel hart catterisatie ofzo iets..
  Ik heb dat zelf ook gehad en toen kwamen ze er bij mij achter wat ik had..

  Succes ermee..

  Enne misschien stoppen met drugs 😉 is moeilijk maar wel beter voor je 😉

  Grpetjes dien

  #89162 Reageer
  r.spilker
  Deelnemer

  ik heb morgen een inspannings onderzoek met een echografie. ze hadden het over een cardiale shunt. dit word morgen dus onderzocht.
  wat de drugs betreft, hiermee ben ik zo hard op me bek gegaan dat ik hier niets meer mee te maken wil hebben. aldus de oorzaak van al mijn klachten.
  wat is precies de bedoeling bij zo’n catheterisatie dan? en wat zouden ze dan eventueel kunnen vinden?

  wat ik daarover gelezen heb was het ritmestoornis gerelateerd toch?

  hartelijk bedankt voor je reactie, en de drugstip niet te vergeten. haha.

  Mvg, Ramon

  #89163 Reageer
  nesia52
  Deelnemer

  Hoi Ramon, een catheterisatie is een vaatonderzoek met contrasvloeistof, kunnen ze zien of er verstoppingen zitten, ze gaan via de lies of pols, met een klein cameraatje, om te zien of er bij het hart een verstopte ader zit, als dat zo is, zetten ze gelijk een stent, om de ader open te houden, hebben ze bij mij ook gedaan
  Misschien heb ik je een beetje geholpen.
  Lieve hartegroet Nesia.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 162)
Reageer op: lichamelijke klachten
Je informatie: