default-header

Re:lichamelijke klachten

Home Forums De jongere hartpatiënt lichamelijke klachten Re:lichamelijke klachten

#89250
r.spilker
Deelnemer

hallo,

gister bij de spoedpost geweest, dit ivm klamme bleke gelaatskleur steken op borst en linkerschouder, drukkend gevoel op de borstkas naar adem moeten happen, tintelingen in linker pink ringvinger en middelvinger. daarna onderweg naar het ziekenhuis geen gevoel meer in mijn linkerarm en hevige hartbonzen.
ze hebben mij een nacht opgenomen en nitroglycerine toegediend, mijn rugklachten verdwenen als sneeuw voor de zon, maar jeetje wat krijg je daar een hoofdpijn van zeg.
uiteraard ook weer meerdere ECG’s gemaakt, waarop enkele ECG’s afwijkingen waren gevonden. mijn hartslag was wel constant, maar niet elke slag was hetzelfde. hier heb ik dus mijn vraagtekens bij??? ook hebben ze weer naar het zuurstofgehalte in mijn bloed gekeken via de vingerklem en die was constant tussen de 97 en 99%. niets mis mee dus.
ook hebben ze meerdere buisjes bloed afgenomen, waaronder een daarvan het proBNP gehalte was, de uitslag was 5 pg/ml. de verpleegkundige stond hier versteld van te kijken. en dit sluit hartfalen dus uit als het goed is, ofwel een pak van mijn hart ( letterlijk ) haha.
morgen moet ik nog een keer nuchter bloed laten prikken voor mijn cholesterol, dus zal de uitslag hiervan ook meedelen aan jullie als ik deze binnen heb.
de verslag doende cardiologe vertelde mij dat ze benieuwd was naar de uitslag van mijn MRI scan die volgt op 15-01-2013, en dat zij zelf het vermoeden had dat het misschien toch iets met mijn kransslagaderen zijn, ze had het over een soort van spasmen??
volgens haar was dit de avond met het overmatig cocainegebruik ook het geval geweest.
verder voel ik me geen steek beter dan gister, op de misselijkheid na dan.
nog steeds pijn tussen mijn schouderbladen en schouderbladen zelf, ook in de onderrug en nek veel last, linkerarm is op dit moment vrijwel niet aanwezig maar ben wel constant benauwd ( druk op de borst ) waardoor ik automatisch meer lucht ga happen.
heb al wat ademhalingsoefeningen opgezocht op het net dus ga daar nu mee aan de gang. hopen dat dit wat uithaalt.
wil graag jullie meningen horen over dat ECG, waarop dus wel een constante hartbeweging te zien is maar iedere keer een andere slag. wat zou dit kunnen zijn?? iemand anders hier ervaring mee?

alvast bedankt,

mvg, ramon