default-header
HomeNieuwsZuyderland gooit arts eruit om fraudeverdenking

Zuyderland gooit arts eruit om fraudeverdenking

AandoeningBehandeling

donderdag 11 mei 2023, door Hartpatiënten Nederland

HEERLEN – Het Zuyderland ziekenhuis met vestigingen in Heerlen en Sittard heeft een arts er uitgegooid wegens verdenking van corruptie. Dagblad de Limburger publiceerde hierover vorige week. De arts werkte eerder als hoofd bij de vakgroep cardiologie van het Isala in Zwolle, waar hij vertrok na gedoe met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD. Die verdenkt hem van corruptie.

De Volkskrant berichtte eind juni 2022 dat de FIOD zeker vijf (oud)-cardiologen van Isala- verdenkt van omkoping en corruptie. Zij zouden voor miljoenen euro’s aan steekpenningen hebben opgestreken van de Duitse fabrikant Biotronik. De defibrillators en pacemakers van Biotronik zouden volgens de FIOD vervolgens de voorkeur bij het inkoopproces in het ziekenhuis hebben genoten.

In januari 2022 ging de arts, die hoofd cardiologie was in Zwolle, aan de slag bij Zuyderland. Een half jaar later stond hij weer op straat, toen Zuyderland ontdekte waar de man van verdacht werd. „Voor mij was het direct duidelijk: deze man kon niet blijven”, zegt directeur David Jongen in De Limburger.

De arts in kwestie zelf wilde De Limburger niet te woord staan. Volgens zijn advocaat Sabine ten Doesschate heeft justitie nog geen vervolgingsbesluit genomen en geen dagvaarding uitgebracht.


Geef een reactie