default-header
HomeNieuwsZomerse wrap met avocado en zalm

Zomerse wrap met avocado en zalm

dinsdag 8 augustus 2017, door Hartpatiënten Nederland

Eten met je vingers, stiekem is er niets lekkerder. Zou dat komen omdat het vaak juist die ongezonde maaltijden zijn die je met de vingers eet zoals patat en pizza? Ons recept van deze keer bewijst dat fingerfood ook heel gezond kan zijn.

Boodschappenlijstje

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
 
1 groene paprika
2 bosuitjes
2 avocado’s 
1 limoen
4 grote wraptortilla’s
100 gram roomkaas light
200 gram gerookte zalm in plakjes
25 gram rucola
 
Eten met je vingers, stiekem is er niets lekkerder. Zou dat komen omdat het vaak juist die ongezonde maaltijden zijn die je met de vingers eet zoals patat en pizza? Ons recept van deze keer bewijst dat fingerfood ook heel gezond kan zijn. Neem deze wraps mee onderweg. Eet ze in de auto, bij een picknick of tijdens een fietstochtje. Thuis eten mag ook. En ook dan natuurlijk lekker met de vingers.
 
Maak de paprika schoon en snij deze in kleine blokjes. Snij de bosui in ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snij de avocado in dunne plakjes. Pers de limoen uit en besprenkel de avocadoplakjes met het sap. Spreid de tortilla’s uit op het aanrecht. Besmeer ze met de roomkaas. Verdeel de zalm erover. Beleg de tortilla’s met de avocado, de paprika en bosui. Verdeel de rucola erover en rol de wraps strak op. Halveer de wraps en wikkel elke halve wrap stevig in aluminiumfolie. Bewaar de wraps tot gebruik zo koel mogelijk, liefst in een koelkastdoos om ze te beschermen tegen samendrukken. 
 
Tip
Gebruik volkorentortilla’s, daar zitten meer vezels in.
 
Bevat per portie:
2020 kJ (485 kcal) 
20 g eiwit
31 g vet, waarvan 6 g verzadigd vet
28 g koolhydraten, waarvan 5 g suikers
 

 


Geef een reactie