default-header
HomeNieuwsWereld Trombose Dag

Wereld Trombose Dag

donderdag 12 oktober 2017, door Hartpatiënten Nederland

Op vrijdag 13 oktober vindt voor de 4e keer in de historie de Wereld Trombose Dag plaats.

Op vrijdag 13 oktober vindt voor de 4e keer in de historie de Wereld Trombose Dag plaats. Ook het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ heeft op die dag speciaal aandacht voor trombose, waar jaarlijks één op de vier patiënten aan komt te overlijden.
 
Onder het motto 'Herken trombose en red levens ' organiseren Maastrichtse artsen, onderzoekers en ervaringsdeskundigen tal van activiteiten voor belangstellenden. Op het programma staan onder andere een informatiemarkt, speeddating met dokter of apotheker en verschillende lezingen van deskundigen.
 
Trombose is een aandoening waarbij bloedstolsels in (slag-)aders worden gevormd. Dat zorgt voor een verminderde bloedtoevoer en kan onder andere leiden tot een hartinfarct of beroerte. Rudolf Virchow was de eerste onderzoeker die het fenomeen trombose beschreef. Op de geboortedatum van deze vooraanstaande wetenschapper vindt jaarlijks de 'World Thrombosis Day' plaats.
 
Het programma van de Wereld Trombose Dag is gevarieerd en de dag is voor iedereen gratis toegankelijk. 
 
Meer algemene informatie over de World Thrombosis Day is te vinden op de website van de International Society on Thrombosis and Haemostasis www.isth.org.
 
Bron: Maastricht umc+    

Geef een reactie