default-header
HomeNieuwsWég met extra toeslag voor alleenstaanden!

Wég met extra toeslag voor alleenstaanden!

Columns

zaterdag 12 februari 2011, door Hartpatiënten Nederland

Hogere toeslagen voor mensen die alléén met vakantie gaan. Hen extra laten betalen omdat zij in hun eentje een tweepersoonskamer van een hotelketen bezet houden. En dat is ’ongunstig’ voor de bedrijfsleiding, die de omzet op twee en niet op één gast per kamer heeft berekend.

Een dergelijk onvriendelijk consumentenbeleid voor alleenstaanden in de reiswereld, want dat ís het, zint mij allerminst. Maar het zit ook Hartpatiënten Nederland al vele jaren dwars.

Wij willen daar vanaf! Komend jaar, 2012, organiseert HartbrugReizen dan ook drie vakantietrips waarbij géén toeslag voor alleen reizenden berekend wordt. Drie is slechts een begin. De komende jaren hopen wij meer van deze reizen te kunnen aanbieden.

Al zeker 12 jaar organiseert onze patiëntenbelangenvereniging medisch begeleide vakantiereizen of korte ontspanningstrips voor patiënten en hun partners. Reizen zit ons als patiëntenorganisatie immers in het bloed. En helaas maar al te vaak gebeurt het dat de partner alleenstaand is geworden door het overlijden van zijn of haar geliefde.

Toch wil dikwijls degene die is overgebleven alsnog met ons mee op reis. Naar bijvoorbeeld dezelfde bestemming als waar zij sámen waren. Om herinneringen op te halen. Om nog even hetzelfde gevoel te hebben als toen…

Maar de alleenstaande krijgt nu de sticker ‘single’ opgeplakt door de reissector. En in wezen een boete voor dat alleen zijn, in de vorm van een hogere toeslag. Alsof het plotseling alleen-zijn een doelbewuste keuze is. Inderdaad, erg onvriendelijk én ongastvrij.

Omdat dit zó volkomen haaks staat op waar wij als belangenorganisatie voor staan, willen wij gelijke behandeling van onze Hartbrugreizigers. Of ze nu samen of alleen zijn.

Blij zijn we met het verschijnen van ons nieuwe magazine, dat u nu in handen heeft en dat de naam draagt van onze reisactiviteiten: HartbrugReizen. Een tijdschrift dat ons nu al een goed gevoel geeft, dat er – vinden wij – goed en aantrekkelijk uitziet en waarmee we een duidelijke stap hebben gezet: we hebben nu een algemeen informerend hartmagazine (Hartbrug-Magazine) en een reisgids, HartbrugReizen.

Een tijdschrift dat ook precies op tijd komt: in deze tijd van het jaar bezinnen mensen zich vaak op hun vakantieplannen voor het nieuwe jaar. Laat u inspireren door hetgeen HartbrugReizen u in het nieuwe jaar te bieden heeft. U leest er alles over in deze allereerste editie!

Hele fijne feestdagen en een voorspoedig, maar vooral gezond, nieuw reisjaar.

Column door: Jan van Overveld


Geef een reactie