default-header
HomeNieuwsWebinar: hoop voor Hart en Hersenen!

Webinar: hoop voor Hart en Hersenen!

AandoeningBehandeling

donderdag 28 december 2023, door Hartpatiënten Nederland

Op donderdagmiddag 8 februari 2024 organiseren Cardiologie Centra Nederland (CCN) een gratis webinar met CCN-cardioloog Leonard Hofstra, en de bekende neuropsycholoog Erik Scherder. Samen schreven zij het boek ‘Hoop voor Hart en Hersenen’. Een boek dat daadwerkelijk hoop biedt. Wat kan hoop, optimisme en veerkracht doen met brein en hart? En hoe zit het met stress, pessimisme en eenzaamheid? Kunnen we zelf de kans op een gezond en gelukkig leven vergroten?

Ieder van ons wil geestelijk en lichamelijk immers zo gezond mogelijk leven. Zeker als we ziek worden, hopen we vurig dat we snel ook weer beter worden. Of als het niet anders kan, het in ieder geval nog lang vol te houden. Met zoveel mogelijk kwaliteit van leven. Hoop doet leven. Daar draait alles om, in ons leven, en in dit boek. En hoop biedt weerstand bij tegenslag.

Beide schrijvers stellen de vraag hoe we de kans op een gezond en gelukkig leven kunnen vergroten. En vraag waarop ze een bemoedigend antwoord geven. In hoop, optimisme en humor schuilt namelijk een enorm vermogen om in gezondheid gelukkig te leven. Dit boek gaat over de kracht van hoop. Hoop heeft bijvoorbeeld een sterk beschermend effect tegen hart- en vaatziekten. En hoop en optimisme zijn hersenfuncties die je kunt trainen! Er is dus hoop voor iedereen!

De belangrijkste lessen uit hun boek delen Hofstra en Scherder graag met ons. Hoe kunnen we de kans op een gezond en gelukkig leven vergroten?

Interesse om erbij te zijn? Donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn van harte welkom bij dit webinar. Meld u gratis aan via deze link.

Het webinar kun je volgen op donderdag 8 februari van 16.00 tot 17.00 uur. Om alvast in je agenda te zetten!


Geef een reactie


Reacties (1)