default-header
HomeNieuwsWachttijden

Wachttijden

Wachttijden

vrijdag 15 januari 2021, door Hartpatiënten Nederland

Al jarenlang onderzoekt Hartpatiënten Nederland de wachttijden binnen de hartchirurgische centra in Nederland. Daarbij inventariseren wij de zogenaamde electieve wachttijden voor dotterbehandelingen en openhartoperaties. De zogenaamde electieve wachttijd is een schatting van de tijd waar thuis verblijvende patiënten rekening mee moeten houden.

Momenteel zijn de wachttijden voor deze patiënten enorm zorgelijk vanwege de bezetting van ziekenhuisbedden door corona patiënten. In veel ziekenhuizen durven ze geen inschatting te maken van de wachttijden. De situatie is op dit moment veel te onzeker.

In elf van de negentien centra kon voor het dotteren een indicatie afgegeven worden. Deze indicatie varieert tussen een week in Rotterdam (Maasstad) tot zes weken in Groningen (UMCG).

Voor openhartoperaties is de situatie nijpender. In slechts vier van de zestien centra konden we een prognose registreren. Variërend van twee weken in Den Haag (Haga) tot dertien weken in Groningen (UMCG).

Ook in deze tumultueuze tijden van onzekerheid houden wij de vinger aan de pols. Maakt u zich zorgen over uw wachttijd, raadpleeg onze, min of meer complete, lijst van alle centra: wachttijden januari 2021

Uiteraard kunt u ons altijd bellen: 085 081 1000 of mailen: roermond@hartpatienten.nl


Geef een reactie