default-header
HomeNieuwsVreemd lichaam

Vreemd lichaam

vrijdag 1 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Realistische thriller over medisch toerisme
De koning van de medische trillers Robin Cook leverde onlangs weer een dikke pil af: Vreemd lichaam.

Realistische thriller over medisch toerisme
De koning van de medische trillers Robin Cook leverde onlangs weer een dikke pil af: Vreemd lichaam.
 
Cal Morgan is een ambitieuze zakenman die bij een van de grootste particuliere zorginstellingen van de VS de top wil bereiken door de uitstroom van rijke medische patiënten naar India te beperken. Daartoe richt hij een organisatie op die medisch personeel in India werft voor de Amerikaanse markt. Dat personeel krijgt opdracht geheimen van medische toeristen te stelen en dodelijke injecties toe te dienen.
Een intrigerend gegeven, maar Vreemd lichaam is meer dan een thriller. Cook laat duidelijk zien hoeveel belangen er bij dit soort zaken op de achtergrond meespelen. De Indiase artsen houden het liefst hun mond. Immers, de Amerikanen besteden in India miljoenen dollars in luxe medische centra. De Amerikaanse zorginstellingen willen juist zo veel mogelijk de vuile was buiten hangen, want zij zien al dat geld naar het buitenland verdwijnen.
Het is een realistisch en schrijnend verhaal waarvan je alleen maar kunt hopen dat het nooit het niveau van de fictie zal ontstijgen. (Osmin Schneeweisz)
 
Vreemd lichaam door Robin Cook
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V. Utrecht
ISDN: 978 90 229 9495 5
Aantal pagina’s: 355
Genre: medische thriller
Prijs: € 19,9 

 


Geef een reactie