default-header
HomeNieuwsvolmondig ‘Ja’ tegen orgaandonatie

volmondig ‘Ja’ tegen orgaandonatie

donderdag 10 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Het aantal registraties voor orgaandonatie is in de afgelopen maanden verdrievoudigd. Bijna 90% van de mensen die zich sinds de start van de campagne hebben geregistreerd via www.jaofnee.nl, zegt ‘Ja’.
De hoeveelheid positieve registraties stemt VWS en de andere initiatiefnemers hoopvol. Waar de maanden oktober en november doorgaans goed zijn voor circa 10.000 nieuwe registraties, hebben nu 30.000 mensen hun keuze vastgelegd. Van hen geeft een ongekend hoog aantal toestemming voor donatie.

Achterban

Vanaf vandaag geven tien gezondheidsfondsen, zoals de Nierstichting, het Astma Fonds en de Brandwondenstichting, het goede voorbeeld in de landelijke media. Zij zeggen ‘Ja’ tegen orgaandonatie en roepen hun achterban op dit voorbeeld massaal te volgen.
Campagne

Nederland zegt Ja is een drie jaar durende campagne (jaofnee.nl), die twee maanden geleden begon. Aan iedereen die nog niet als donor geregistreerd staat, wordt gevraagd een keuze te maken over orgaandonatie, ja of nee. De campagne helpt hen deze keuze te maken en die te registreren in het Donorregister.

Bron: Ministerie van VWS

 


Geef een reactie