default-header
HomeNieuwsVoetballer krijgt hartstilstand, club reageert adequaat

Voetballer krijgt hartstilstand, club reageert adequaat

AandoeningBehandeling

maandag 13 mei 2024, door Hartpatiënten Nederland

De 26-jarige aanvoerder van amateurvoetbalclub Achilles Veen kreeg met Hemelvaart in Oisterwijk een hartstilstand tijdens de finale om de districtsbeker tegen Goes. De club reageerde direct adequaat. Er werden een ambulance en een traumahelikopter ingeschakeld. Het duel werd gestaakt.

Het gebeurde rond de 32ste minuut van de wedstrijd. De voetbalclub was naar eigen zeggen goed voorbereid. Het was volgens Omroep Brabant niet voor het eerst dat de club met zo’n noodsituatie te maken kreeg. Twee jaar geleden werd de assistent-trainer door een hartstilstand getroffen. Daardoor was de club scherper op incidenten zoals deze. De medewerkers van de club gaan jaarlijks op cursus om met hartproblemen om te gaan.

Dat bleek levensreddend, laat de club aan de omroep weten. “Er was een AED op het sportpark, er waren snel kundige mensen bij. Dat heeft zijn leven gered. Honderd procent”, aldus een woordvoerder van de club tegen Omroep Brabant. Niet veel later landde een traumaheli op het veld van Trinitas in Oisterwijk.

Besloten werd de wedstrijd stil te leggen en op een later tijdstip uit te spelen. Met de speler die door een hartstilstand werd getroffen, gaat het volgens de omroep naar omstandigheden weer goed.


Geef een reactie