default-header
HomeNieuwsVoedselhypes: hoe we onszelf in de supermarkt voor de gek houden

Voedselhypes: hoe we onszelf in de supermarkt voor de gek houden

woensdag 23 mei 2018, door Hartpatiënten Nederland

Een onschuldige voedselhype kan eenvoudig uitgroeien tot een ongezond voedingspatroon.

Een onschuldige voedselhype kan eenvoudig uitgroeien tot een ongezond voedingspatroon.
 
Wanneer we in de supermarkt lopen, is het nogal een uitdaging om voet bij stuk te houden en slechts met gezonde voedingsmiddelen bij de kassa aan te komen. En dat terwijl het in principe zo makkelijk lijkt. Je komt de supermarkt binnen en je staat gelijk midden in de groente- en fruitafdeling, daaropvolgend meestal de broodafdeling. Maar daarna beginnen de verleidingen. Supermarkten hebben een ongelooflijk groot aanbod aan lekker, makkelijk, goedkoop, maar helaas wel minder gezond, voedsel. “Nu mag je dit soort voeding best zo nu en dan eten en gaat het er natuurlijk vooral om dat je dat niet alle dagen eet. Maar ruim de helft van de producten die we in de supermarkt tegen komen, zit niet in de ‘Schijf van vijf’.” zegt Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam en samen met Jutka Halberstadt medeauteur van het boek ‘Jongleren met voeding‘. En juist de ‘Schijf van vijf’ bevat een lijst met producten, opgedeeld in vijf categorieën, die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor ons lichaam.
 
Lees verder op Scientias.nl  

Geef een reactie