default-header
HomeNieuwsVoedingssupplement Brahmi 60 tabletten bevatten teveel gif

Voedingssupplement Brahmi 60 tabletten bevatten teveel gif

BehandelingBelangenbehartiging

donderdag 5 augustus 2021, door Hartpatiënten Nederland

De Roode Roos waarschuwt voor het product Brahmi 60 tab. De Roode Roos, leverancier van voedingssupplementen, vraagt consumenten dit product (productnummer 1253) niet te gebruiken bij een bepaalde streepjescode en houdbaarheidsdatum (die verderop). Er zit teveel ethyleenoxide in, een gevaarlijke gifstof.

De tabletten worden veelal geslikt om het geheugen te verbeteren. Niet doen dus als het gaat om de supplementen met de streepjescode 8717729082881 met de houdbaarheidsdata oktober 2024 en juni 2025.

Mensen die dit product in bezit hebben worden verzocht contact op te nemen met De Roode Roos – natuurlijk alleen voor zover mensen het product bij De Roode Roos hebben aangeschaft. Kijk voor meer informatie: www.derooderoos.nl.

Het is een van de vele producten die de laatste tijd worden teruggeroepen omdat er teveel ethyleenoxide in zit. De Europese Unie heeft deze stof onlangs verboden als die in levensmiddelen of voedingssupplementen hoger is dan een bepaalde norm.

Het balletje kwam aan het rollen na het grote sesamzaadschandaal in 2020, waar de stof in hoge hoeveelheden werd gevonden. De genotoxische stof die kankerverwekkend is, werd in te hoge hoeveelheden onder meer gevonden in veel verkochte ijsjes en andere populaire producten, zoals sauzen, dressings, brood, koffie, gember, peper, sjalotten, koekjes, kant- en klaarmaaltijden, Johannesbroodpitmeel (het veel gebruikte E-410), roomkaas en vegetarische snacks zoals kroketten en bitterballen. Overigens worden deze producten – met name ijsjes met E-410) niet in alle Europese landen uit de handel genomen. Wel in Nederland en Frankrijk. Weet wat je eet!


Geef een reactie