default-header
HomeNieuwsVoedingscentrum ontwikkelt app die je helpt gezonder te kiezen

Voedingscentrum ontwikkelt app die je helpt gezonder te kiezen

donderdag 4 januari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Het Voedingscentrum heeft van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opdracht gekregen een app te ontwikkelen.

Het Voedingscentrum heeft van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opdracht gekregen een app te ontwikkelen. De app kan je helpen om gezondere keuzes te maken, door bijvoorbeeld meerdere producten te vergelijken voordat je iets koopt

Op basis van je eigen instellingen kan de app jou helpen om een gezonde keuze te maken. Je hebt de mogelijkheid om barcodes van producten te scannen en op basis daarvan producten te vergelijken. De app laat dan bijvoorbeeld de voedingswaarde, ingrediënten en allergenen van het product zien en geeft aan of een product binnen de Schijf van Vijf past. 
 

App wordt steeds uitgebreid

De lancering doen we in 3 stappen. Bij elke versie doen we consumentenonderzoek om de begrijpelijkheid en gebruiksvriendelijkheid te testen. De eerste versie van de app zal eind januari 2017 verschijnen. We verwachten van start te gaan met zo’n 20.000 producten.

Lees verder op: voedingscentrum.nl

 

 

 


Geef een reactie