default-header
HomeNieuwsVerrijkte witbrood kun je niet vergelijken met volkorenbrood

Verrijkte witbrood kun je niet vergelijken met volkorenbrood

woensdag 23 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Frans Kok, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit, plaatst in de Consumentengids kanttekeningen bij de introductie van het verrijkte witbrood ‘Blue Band Goede Start’ van Unilever.

Frans Kok, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit, plaatst in de Consumentengids kanttekeningen bij de introductie van het verrijkte witbrood 'Blue Band Goede Start' van Unilever.

"Je kunt niet zomaar zeggen dat een product met toegevoegde geïsoleerde vezels een volwaardige vervanger is van een product waar die vezels al van nature inzitten. Ook moet je kinderen niet het idee geven dat witbrood even gezond is als volkorenbrood", vindt de wetenschapper.

Om witbrood gezonder te maken zijn aan 'Blue Band Goede Start' extra vezels, vitamine B1, B3 B8 foliumzuur, ijzer en zink toegevoegd tot op het niveau van volkorenbrood. Verder bevat het minder zout dan gangbaar witbrood. De vezels in het brood worden bijvoorbeeld in de vorm van inuline toegevoegd.

Vezelrijke producten hebben een positief effect op de gezondheid, maar of dat ook geldt voor toegevoegde vezels is nog niet bekend, stelt Kok.

Lees verder op Foodholland.nl
 

 


Geef een reactie


Reacties (1)

  • Klaas 6 april 2023

    Is het eten van een wit broodje per dag slecht?Verder eet ik volkoren ben 86 en slik 25 mg medicatie tegen hart falen.