barbecue, goed marinades, courgette, champignons, paprika, Cypriotische kaas

Vega bbq

Lekker om zelf te proberen, maar ook ideaal als u gasten krijgt: vegetarische spiesjes op de barbecue. Maak ze bijvoorbeeld met halloumi. Deze van oorsprong Cypriotische kaas is stevig en smaakt hartig. De kaas smelt bijna niet en krijgt een lekker krokant laagje. Rijg blokjes halloumi bijvoorbeeld met stukken courgette, paprika en champignons aan een spiesje. Wel even insmeren met olie voor ze op de grill gaan. 
Ook tempeh kan prima op de barbecue en neemt goed marinades op. Leg blokjes tempeh 1-2 uur in een marinade van 4 el olijfolie, 2 el zoutarme sojasaus, 2 teentjes geperste knoflook en peper. Rijg de tempeh samen met stukken ui aan prikkers. Lekker met pindasaus.
 
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.