default-header
HomeNieuwsUitslapen helpt niet

Uitslapen helpt niet

woensdag 20 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland


Regelmatig
uitslapen in het weekend om de tekorten van tijdens de week in te halen helpt niet, zo hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.

Regelmatig uitslapen in het weekend om de tekorten van tijdens de week in te halen helpt niet, zo hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.

Later opstaan op zaterdagochtend kan een uitgerust gevoel geven, maar dat is in veel gevallen een vals signaal. Onderzoeker Daniel Cohen uit Boston stelt dan ook dat een chronisch slaaptekort niet op een korte periode kan ingehaald worden. Hij merkt op dat testpersonen onmiddellijk na het wakker worden uit een schijnbaar verkwikkende slaap normaal bleken te functioneren, maar in het verdere verloop van de dag op steeds tragere reacties werden betrapt.

Cohen voegt er aan toe dat de resultaten van het onderzoek belangrijke gevolgen aangeeft van een maatschappij die steeds meer gebaseerd is op vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week presteren. “Niet alleen werknemers in ploegendiensten, zoals verpleegkundigen, hebben te maken met de gevolgen van slaapproblemen,” merkt Cohen op tegenover het persbureau Associated Press.

Lees verder op Bijzijn.nl


Geef een reactie