default-header
HomeNieuwsTrots op ú

Trots op ú

Columns

maandag 12 december 2016, door Hartpatiënten Nederland

Het is bijna niet te geloven, maar het einde van 2016 is alweer in zicht. Ik realiseer mij dat des te meer omdat ik nadenk over een onderwerp voor mijn nieuwe column voor Hartbrug-Magazine. Het blijkt de laatste uitgave dit jaar.

Veel actuele, dringende onderwerpen passeren de revue: onze pensioenen, verzekeringspremies en ondeugdelijke batterijen in pacemakers, maar ook de nieuwe Amerikaanse president Trump, onze aanstaande verkiezingen en onrust en armoede in de wereld. Mensen op de vlucht, terminaal zieken en nog vele andere zaken waar ik niet vrolijk van word. Eens te meer realiseer ik mij dat organisaties als de onze (Hartpatiënten Nederland), in de toekomst een nog veel belangrijkere rol gaan spelen en ik vrees dat volgende generaties (onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen) het steeds moeilijker krijgen. Met name omtrent bijvoorbeeld inkomen, werk en ziekte, maar ook en verzekeringen.

Verzekeraars spelen een steeds grotere en machtigere rol. Dientengevolge zijn steeds meer zaken niet meer vanzelfsprekend (en bereikbaar) voor iedereen. Dat beangstigt mij. Niet in mijn eigen belang, maar in het belang van volgende generaties. Daardoor realiseer ik mij plots waar ik het in mijn column over moet hebben: donaties aan Hartpatiënten Nederland. Want voor onze stichting is en blijft er zoveel te doen.

Ik ben trots op Hartpatiënten Nederland. Op wat wij we doen, waar wij staan en waar wij voor staan. Met de hand op mijn hart zeg ik dat wij 100 % onafhankelijk en objectief zijn én blijven. En dat wij een duidelijke visie met betrekking tot ontwikkelingen op zowel de korte, als op de lange  termijn hebben. Wij hebben kant en klare ideeën en plannen om een betekenisvolle rol te blijven spelen. En daar ben ik zeer positief over.

Echter, ik realiseer mij dat wij dat alleen maar kunnen door de vrijwillige steun van u. Juist daardoor kunnen wij werken zoals wij dat doen. Helaas blijkt uit onze jaarcijfers dat Nederland steeds individualistischer is geworden en onze inkomsten drastisch verminderen. Helaas denken steeds meer mensen: ‘ieder voor zich, God voor ons allen’. Met alle gevolgen van dien…

Daarom doe ik hier een dringend beroep op u. Laat zien dat u vertrouwen in Hartpatiënten Nederland heeft. Laat blijken dat een onafhankelijke en objectieve patiënten belangenorganisatie uw steun waard is. Help ons te overleven zodat wij kunnen blijven opkomen voor een ieder die het nodig heeft.

Kortom: wij hebben u nodig! Maak een donatie over en daarmee kunnen ook uw kinderen en kleinkinderen op ons blijven rekenen. Uw steun is van levensbelang!

Ik wens allen fijne en zinvolle feestdagen.

Column door: Jan van Overveld


Geef een reactie