default-header
HomeNieuwsTop 9 Gezonde Groenten

Top 9 Gezonde Groenten

maandag 18 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

De Power: Quercetine is een van de meest krachtige flavonoïden (natuurlijke plantaardige antioxidanten). Studies tonen aan het helpt beschermen tegen kanker.

1Uien.
De Power: Quercetine is een van de meest krachtige flavonoïden (natuurlijke plantaardige antioxidanten). Studies tonen aan het helpt beschermen tegen kanker. Een kopje (fijngehakt) heeft 61 calorieën, 0 vet en 3 gram vezels. Hak uien voor de maximale phytonutrient versterken, of als je haat te huilen, roosteren ze met een beetje olijfolie en serveer met rijst of andere groenten.

2. Artisjokken
De Power: Deze vreemd ogende fruit bevatten silymarine, een antioxidant die helpt voorkomen huidkanker, plus vezel onder controle cholesterol. Een medium artisjok heeft 60 calorieën, 0 gram vet en 7 van de vezels. Stoom boven kokend water gedurende 30 tot 40 minuten. Knijp citroensap op de top, dan plukken de bladeren af met je vingers en gebruik je tanden Schraap de rijke smaak huid. Wanneer je naar het hart, heb je gevonden het beste deel!

3. Ginger
De Power: Gingerols kunnen helpen verminderen misselijkheid; andere verbindingen kunnen helpen afweren migraine en artritis pijn door het blokkeren van ontsteking kunnen veroorzaken prostaglandines. Een theelepel verse gemberwortel is slechts 1 calorie, 0 vet en 0 vezels. Schil de harde bruine huid en slice of rooster in een roerbakken.

Lees meer over de onderstaande groeten op Blogspot.nl

4. Broccoli
5. Spinazie
6. Bok Choy (Chinese kool)
7. Squash (Butternut, Pompoen, Acorn)
8. Waterkers en arugula
9. Knoflook

 


Geef een reactie