default-header
HomeNieuwsTirol 2013

Tirol 2013

donderdag 23 januari 2014, door Hartpatiënten Nederland

Tirol, mijn 54ste reis. Ik was hier voor het laatst geweest met Herman in 2004, in Kirchberg.

Tirol, mijn 54ste reis. Ik was hier voor het laatst geweest met Herman in 2004, in Kirchberg.

Kiens is een gat waar geen gat meer achter zit, maar het hotel was super. Het ontbijt was super. Je kon het zo gek niet bedenken of ze hadden het. Dan het diner: de salade kon je zelf nemen, dan de soep als het voorgerecht, het hoofdgerecht en dan nog het toetje. Ik kreeg het niet allemaal op, maar het was heel erg lekker en leuk opgemaakt.

De tweede avond hebben we op aanraden van de eigenaar, vlakbij in een sporthal een film gezien over de natuur en dieren met een zachte achtergrond muziek. Dit was schitterend! Na het eten hebben we nog gezellig met elkaar na kunnen praten over de dag en wat we zoal gezien en gehoord hadden.

De tochten die we gemaakt hebben waren stuk voor stuk uit de kunst. Ook zijn we met een kabelbaan omhoog gegaan. Wim is met de diegene die hier niet aan mee wilden doen omhoog gereden. Hij heeft ons hier opgehaald om verder te rijden. Na de koffie konden degene die goed kunnen lopen nog eens 500 meter omhoog naar de piramide, ongeveer 2000 m hoog met een grandioos uitzicht. Halverwege heb ik even stil gestaan. Wim kwam direct bij me en toen zijn we gearmd langzaam naar boven gelopen. Als je dan die huisjes ziet is het net speelgoed. De 3 passen tocht was ook de moeite waard. De eerste was 2030 hoog, de tweede 2039 en de laatste 2040 hoog.

De muziekavond was ook wat. De man die accordeon speelde deed niet alleen accordeon spelen, maar haalde ook allerlei grappen uit waarbij hij de mensen betrok. Wim had in de bus al gezegd dat er een polonaise zou worden gehouden en dat ik daar voor zou zorgen, omdat ik dit al eerder had gedaan in Beieren. En zo is het dus ook gegaan. Ik denk dat Wim dit tegen die man heeft gezegd want ineens kreeg ik een tik op mijn schouder en toen wenkte hij naar mij. In een korte tijd had een ik hele rij achter me aan in de polonaise.

De laatste dag zijn we wezen kijken hoe de koeien werden opgehaald uit de bergweide en naar beneden werden gebracht. Dat was ook een groot feest.

Wim vertelde ook dat er trouwens overal een feest van gemaakt werd. Het graan, de aardappelen, het fruit enz.

De dagen zijn omgevlogen. Het is teveel om allemaal op te noemen. Ik heb veel vakanties meegemaakt, maar dit was voor mij een super vakantie!!

Bep van Os


Geef een reactie