default-header
HomeNieuwsSteeds meer mensen hebben moeite met betalen ziektekostenverzekering

Steeds meer mensen hebben moeite met betalen ziektekostenverzekering

woensdag 8 juni 2011, door Hartpatiënten Nederland

WAGENINGEN – Door het steeds duurder worden van de zorg is er sprake van een ,,forse toename van het aantal betalingsregelingen en verzoeken om schuldsanering”.

Ook neemt het aantal mensen met een aanvullende verzekering voor het vierde jaar op rij af. Dat schrijft Menzis in zijn jaaroverzicht over 2010.

Mensen hebben het steeds moeilijker met het betalen van de ziektekosten. De kosten lopen op doordat er steeds meer ouderen en mensen met chronische ziekten zijn, aldus Menzis. Ook zijn er meer medisch-technologische mogelijkheden waarvan mensen gebruik willen maken. Met de zorgkosten stijgen ook de premies. Menzis ziet de gevolgen van de premiestijgingen terug bij haar klanten, aldus de verzekeraar in een woensdag uitgegeven persbericht.

Menzis denkt mee over het terugdringen van de kosten voor de zorg. Die moet immers betaalbaar en toegankelijk blijven.

,,Om te voldoen aan de vereiste kwaliteit en volume eisen van hoog complexe behandelingen moeten keuzes gemaakt worden. Bestuurders van ziekenhuizen en patiëntenorganisaties zijn het met Menzis eens dat het niet mogelijk is om alles overal te blijven doen. patiënten moeten mogelijk wel iets verder reizen voor een specifieke behandeling. Maar zij weten dan wel zeker dat ze bij een arts terecht komen die zeer ervaren is en aan de richtlijn van de medische beroepsgroep voldoet”. Aldus Menzis in het persbericht.

Het jaarverslag is online beschikbaar op Menzis.nl


Geef een reactie