default-header
HomeNieuwsSponsorrace Hartpatiënten Nederland

Sponsorrace Hartpatiënten Nederland

woensdag 13 maart 2019, door Hartpatiënten Nederland

Roy Janssen (36) en Danny Schijns (40) zijn druk bezig met het opknappen van hun oude Mercedes Diesel 220 uit 1996 met 230.000 kilometer op de vermoeide teller.

Roy Janssen (36) en Danny Schijns (40) zijn druk bezig met het opknappen van hun oude Mercedes Diesel 220 uit 1996 met 230.000 kilometer op de vermoeide teller. Als Team Zwelgje gaan de twee in juni mee met de MegaRun voor een rit van 2300 kilometer door Europa. Zo’n 700 aftandse auto’s proberen dan ondanks hun bejaarde staat het Balatonmeer in Hongarije te bereiken tijdens een avontuurlijke barrelrace voor het goede doel. Danny en Roy halen met hun race geld op voor Hartpatiënten Nederland en de stichting Semmy voor kinderen met hersenstamkanker.
 
Beide racers betalen de auto en de opknapkosten, evenals diesel, verzekering, belastingen en overnachtingen, helemaal uit eigen zak. De aanschaf van de auto kostte 750 euro. Gelukkig verkeert de 1450 kilo zware dieselslurper (de fiscus haalt 140 euro aan belastingen per maand op!) met zijn 100 PK nog in technisch goede staat. Alleen de oliefilter moest vervangen worden. Beide rijders willen minstens duizend euro ophalen. Sponsorgelden gaan niet aan de auto en de reis zelf op, legt Danny uit, maar gaan rechtstreeks naar het goede doel. Auto, eventuele reparaties en reiskosten betalen de twee dartele avonturiers immers uit eigen zak!
 
Op 17 juni vertrekt de stoet van zevenhonderd auto’s met gemiddeld drie inzittenden vanaf een nog nader te bepalen centrale plek in Nederland in een lange rij richting oost Europa. Het leeuwendeel van de deelnemers zit comfortabel in een oude Volvo stationcar met gemiddeld 500.000 kilometer op de teller, maar ook de zeker zo comfortabele Mercedes is goed vertegenwoordigd. De reis voert de deelnemers door Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië naar de finish bij het Hongaarse Balatonmeer. Krijgt een van de vehikels onderweg pech, dan staat iedereen stil tot de pechvogel zijn bolide weer aan de praat krijgt, weet Danny. Een race met hindernissen, kortom.
 
De grijze Mercedes van Roy en Danny is inmiddels voorzien van kleurrijke logo’s van Hartpatiënten Nederland en de stichting Semmy. Ook sponsors kunnen de auto opleuken met stikkers en logo’s. Hoeft niet, kan wel. Dan nu de hamvraag: wilt u ook sponsoren? Dat kan voor elk bedrag, vanaf vijftien euro. Minder mag ook, hoor! Ga daarvoor naar de website. Stap mee in en doe mee met Team Zwelgje! Je bent van harte welkom! 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie