default-header
HomeNieuwsSoja heeft positief effect op borstkanker

Soja heeft positief effect op borstkanker

zondag 13 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Vrouwen met borstkanker die veel soja consumeren hebben een kleinere kans op terugval en sterfte door kanker. Dat blijkt uit een nieuwe studie die is gisteren is gepubliceerd in JAMA, Journal of the American Medical Association.

Wetenschappers van het Vanderbilt University Medical Center in het Amerikaanse Nashville onderzochten het verband tussen de inname van soja en de kans op terugval en overleving bij borstkankerpatiënten.
De onderzoekers analyseerden gegevens van 5042 vrouwen met borstkanker. Zij waren tussen de 20 tot 75 jaar oud; de diagnose van borstkanker was gesteld tussen maart 2002 en april 2006.
De vrouwen werden gevolgd tot eind juni 2009. Bij deze vrouwen werden op een drietal momenten gegevens verzameld over de kankerdiagnose en -behandeling, de blootstelling aan risicofactoren en hun levensstijl na de kankerdiagnose, en de voortgang van de ziekte.
Na bijna 4 jaar hadden 534 vrouwen een terugval gehad of waren overleden als gevolg van borstkanker. Het totaal sterftecijfer lag op 444.

Lees verder op Blog.nl


Geef een reactie