default-header
HomeNieuwsScholieren leren reanimeren onder leiding van André Rieu

Scholieren leren reanimeren onder leiding van André Rieu

Reanimatie

vrijdag 15 december 2023, door Hartpatiënten Nederland

Meer dan 1.500 leerlingen van het voortgezet onderwijs leerden op woensdag 12 december in Maastricht reanimeren onder leiding van niemand minder dan André Rieu. Op het tempo van het bekende nummer Stayin’ Alive, gespeeld door André Rieu met zijn Johann Strauss orkest, voerden meer dan 1.500 leerlingen een levensreddende borstcompressie uit. De stehgeiger zelf voerde natuurlijk ook een reanimatie uit. Goed voorbeeld doet immers goed volgen!

Een plotselinge hartstilstand is de derde belangrijkste doodsoorzaak in Europa en komt jaarlijks voor bij één op de duizend mensen. Keep the Heartbeat Going is een samenwerking van service netwerk Rotary en Taskforce QRS, studenten geneeskunde die getraind zijn om hartreanimatie training te geven. Het doel is om zoveel mogelijk middelbare scholieren te leren reanimeren; zo creër je een nieuwe generatie van mensen die levens kunnen redden.

Het evenement vond in het Maastrichtse zalencentrum MECC plaats onder de noemer ‘Rieu starts a heart day’. Rieu en stichting Keep the Heartbeat Going wilden op deze manier wereldwijd aandacht vragen voor reanimatie. De Limburgse gouverneur Emile Roemer was ook bij het evenement aanwezig.

Klik hier voor info.

 


Geef een reactie