default-header
HomeNieuwsSalarisrel raakt patiëntenclub

Salarisrel raakt patiëntenclub

woensdag 9 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Met deze treffende kop legde Joop Bouma van het dagblad Trouw op dinsdag 8 december de vinger op de wonde: Hartpatiënten Nederland lijdt schade door het financieel beleid van concurrent de Nederlandse Hartstichting.

Nog steeds zijn er veel mensen die tot ons zeer grote verdriet denken, dat wij de Hartstichting zijn. Wij zijn de Hartstichting niet. Donaties aan ons gaan naar ons (Hartpatiënten Nederland) en niet naar de Hartstichting.

Die Hartstichting (niet wij dus) haalde weer eens negatief de publiciteit. In 2004 moest de oud-directeur van de Hartstichting (niet wij dus!) vertrekken toen uitlekte dat die schandalig veel geld verdiende. Nu blijkt dat de Hartstichting (niet wij dus!) deze man tot aan zijn pensioen moet doorbetalen. Dat gaat de Hartstichting een slordige zeven ton kosten.

Toen dat nieuws vorige week bekend werd, stond de telefoon bij ons roodgloeiend. Allemaal woedende donateurs, die te keer gingen en dachten dat wij de Hartstichting zijn. Nee dus! Wij zijn de Hartstichting niet. En dat hebben de dames achter de telefoon ook telkens opnieuw uitgelegd aan weer een boze beller.

De commotie bereikte ook de burelen van Trouw, waar redacteur Joop Bouma (bekend van zijn uitstekende boek Slikken over de farmaceutische handel en wandel) het oppikte en in een bericht goot.

Ook daarin legt Bouma uit dat Hartpatiënten Nederland niets met de Hartstichting te maken heeft. Ook in 2004, toen de kwestie rond de directeur van de Hartstichting spelde, werden wij verward met die Haagse club. Nu zijn we opnieuw de dupe van die ellende. We krijgen veel telefoontjes van boze donateurs. Maar wij ontvangen geen subsidies, zijn onafhankelijk van de farmaceutische industrie en zijn volledig afhankelijk van donaties.  En dan doet het pijn, veel pijn, te moeten horen dat mensen onze acceptgiro voor een donatie kapotscheuren omdat ze denken dat wij de Hartstichting zijn Dat zijn we niet. Nogmaals.

De oud-directeur van de Hartstichting weigerde destijds een lager salaris, schrijft Bouma in Trouw. De vertrekregeling werd in 2004 geheim gehouden, maar kwam afgelopen week naar buiten toen de ex-directeur een rechtszaak aanspande over een schadevergoeding van 50.000 euro.

Overigens kwamen ook bij de Hartstichting honderden boze telefoontjes binnen, laat directeur Hans Stam van die stichting aan Trouw weten.

Lees hier het artikel van Joop Bouma in Trouw


Geef een reactie