default-header
HomeNieuwsSalades van de grill

Salades van de grill

woensdag 12 juni 2019, door Hartpatiënten Nederland

Denk je bij een salade meteen aan sla, tomaat en komkommer? Het kan spannender. Grill of rooster groenten bijvoorbeeld eens en eet ze koud of lauwwarm. Kleine kropjes little gem (een slasoort), kun je bijvoorbeeld in kwarten snijden en even grillen op de snijvlakken in een pan.

Denk je bij een salade meteen aan sla, tomaat en komkommer? Het kan spannender. Grill of rooster groenten bijvoorbeeld eens en eet ze koud of lauwwarm. Kleine kropjes little gem (een slasoort), kun je bijvoorbeeld in kwarten snijden en even grillen op de snijvlakken in een pan. Lekker met gegrilde groene asperges, een gekookt of gepocheerd ei en een vinaigrette. Eet je vandaag gegrilde groenten bij de avondmaaltijd, zoals ui, paprika, courgette en aubergine? Maak extra en eet de rest morgen koud als lunch. Ook lekker: verse rauwe spinazie met gegrilde kerstomaatjes, pijnboompitten, zachte geitenkaas en een dressing van olie, citroensap en honing.