default-header
HomeNieuwsSalade met geroosterde pruimen

Salade met geroosterde pruimen

woensdag 8 augustus 2018, door Hartpatiënten Nederland

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 15 minuten
 
10 verse pruimen
3 el olijfolie
3 el honing
40 g amandelen
40 g pecannoten
1 el balsamicoazijn
1 avocado
100 g veldsla
75 g rucola
75 g zachte geitenkaas
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snij iedere helft in 4 partjes. Meng 1 eetlepel olie met 2 eetlepels honing en schep de pruimen hier door. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel er de pruimen over. Rooster ze gedurende 15 minuten in de oven.
 
Rooster de amandelen en pecannoten in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren. Maak van de rest van de olie, de rest van de honing, balsamicoazijn en versgemalen peper een dressing.
Snij de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het vruchtvlees in plakjes. Meng de veldsla en rucola in een grote schaal. Sprenkel er de dressing over. Verdeel de avocado, pruimen en verbrokkelde geitenkaas over de sla en bestrooi met de geroosterde noten.
 

Voedingswaarde per persoon: 

 
1775 kJ (425 kcal)
9 g eiwit
32 g vet, waarvan 5 g verzadigd vet
22 g koolhydraten, waarvan 18 g suikers

Geef een reactie