default-header
HomeNieuwsRevalideren van hartpatiënten kan makkelijk beter

Revalideren van hartpatiënten kan makkelijk beter

woensdag 19 juli 2017, door Hartpatiënten Nederland

Mensen knappen na een hartaanval beter op als ze naar de Weight Watchers gaan of online een Philips-beweegprogramma volgen.

Geneeskunde
Mensen knappen na een hartaanval beter op als ze naar de Weight Watchers gaan of online een Philips-beweegprogramma volgen.
 
De hulp aan hartpatiënten in Nederland, kan eenvoudig verder verbeteren door ze te motiveren om mee te doen aan bestaande programma’s voor gezond eten en afvallen, voor meer bewegen en voor stoppen met roken. Dat blijkt uit onderzoek in 15 Nederlandse ziekenhuizen dat wordt gepubliceerd in het julinummer van het Journal of the American College of Cardiology.
 
Er deden ruim 800 mensen mee, van wie de helft door een gespecialiseerde verpleegkundige werd gestimuleerd om een afval- en gezondetenprogramma bij Weightwatchers te volgen, of mee te doen aan een online beweegstimuleringsprogramma van Philips (DirectLife), of aan het stoppen-met-roken-programma Luchtsignaal. Dat waren extra behandelingen. Alle deelnemers kregen optimale medicijnbehandeling en adviezen over leefstijlverandering, volgens de geldende richtlijn.
 
Lees verder op nrc.nl 
 
 

Geef een reactie