default-header
HomeNieuwsRecept: Indiase bloemkoolsoep

Recept: Indiase bloemkoolsoep

Recepten

vrijdag 27 november 2020, door Hartpatiënten Nederland

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 bouillonblokje (zoutarm) (of 1 el bouillonpoeder)
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl fenegriek (optioneel)
  • 1/2 tl mosterdzaad (optioneel)
  • 1 tl bindmiddel (optioneel)
  • verse koriander (optioneel)
  • 1 tl azijn of citroensap
  • 1 tl zoetstof
  • 1 tl Losalt zout

Instructies

  1. Pureer de ui met 1 teen knoflook, verse gember en de specerijen tot een papje
  2. Maak roosjes van de bloemkool
  3. Fruit het specerijenmengsel aan in een pan met een beetje olie
  4. Voeg de plantaardige melk en een halve liter water toe aan de pan, breng aan de kook
  5. Voeg de bloemkool toe aan het kokende mengsel en kook 6 minuten door, of tot de bloemkool uit elkaar valt
  6. Pureer de soep glad en voeg zoet, zuur en zout toe om de smaken in balans te brengen
  7. Gebruik eventueel bindmiddel om de soep nog dikker te maken
  8. Garneer eventueel af met verse koriander

Een video van dit recept bekijken? Morgen maakt Iris deze heerlijke soep live in haar besloten Facebook-groep Healthy Cooking @ home.

Dit recept is van Iris Heuer van GreenTwist.


Geef een reactie