default-header
HomeNieuwsRapper Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden aan hartfalen

Rapper Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden aan hartfalen

Bekende Nederlanders

maandag 25 maart 2024, door Hartpatiënten Nederland

Op de wachtlijst voor een donorhart is zondagavond 24 maart de 53-jarige rapper Def Rhymz overleden aan de gevolgen van hartfalen. Zijn familie maakte zijn overlijden maandag bekend. Def Rhymz had al een tijd hartproblemen. Hij liet een tijdje geleden weten dat zijn linkerhartklep het nauwelijks deed. Hij werd de afgelopen jaren drie keer geopereerd aan zijn hart. Hij was aan het wachten op een donorhart, en had ter overbrugging een motortje dat de bloedsomloop in zijn lichaam regelde. Dennis Bouman, zoals hij in het echt heette, is in Utrecht vredig ingeslapen omringd door vrienden en familie, maakte het ANP bekend.

De in Paramaribo geboren zanger sukkelde al jaren met zijn gezondheid, en had de afgelopen vier jaar een steunhart. Hij stond op- de wachtlijst voor een transplantatie. “Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen”, laat de familie maandag in een verklaring weten. “We zijn ook bijzonder trots op de positieve man die hij was en voor ons altijd zal zijn. Een liefdevol mens dat er altijd voor ons was, in goede en minder goede tijden. Hij heeft door de jaren heen vele harten veroverd en heeft een blijvende stempel achtergelaten op de Nederlandse muziekindustrie.”

De familie maakt later bekend waar en wanneer mensen afscheid kunnen nemen van de zanger. Bouman scoorde als Def Rhymz in 2001 een nummer-1 hit met Schudden, maar ook de singles Doekoe, Ik ben niet te stoppe en De Bom scoorden hoog in de hitlijsten.

In 2020 kwam Bouman er achter dat hij een groot probleem met zijn hart had. Dat gebeurde vreemd genoeg toen hij voor de rechter stond voor een snelheidsovertreding. De rechter wees hem erop, dat hij de rapper voortdurend hoorde hoesten, of het niet tijd was om naar het ziekenhuis te gaan. Zijn ademhaling was slecht, hij was dik geworden en hield veel vocht vast. Bouman werd vervolgens behandeld door het UMC Utrecht.


Geef een reactie