default-header
HomeNieuwspatiëntenbegeleiding door bedrijven: nee, bedankt

patiëntenbegeleiding door bedrijven: nee, bedankt

dinsdag 9 februari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Mijn huisarts heeft me zowat een jaar geleden verplicht om een cholesterolverlager te nemen. Sindsdien neem ik dagelijks mijn pilletje en ga ik braaf op controle wanneer dat noodzakelijk is.

Onze mensen van Test Gezondheid, de gezondheidstak van Test-Aankoop, weten evenwel dat heel wat patiënten problemen hebben met therapietrouw. patiënten volgen niet steeds de adviezen van hun arts en stoppen soms met de voorgeschreven medicatie of wijzigen op eigen houtje de dosering.
De farmaceutische industrie heeft daar natuurlijk iets op gevonden: patiëntenbegeleidingsprogramma’s. Zo vraagt het bedrijf Pfizer aan artsen dat ze patiënten aan wie ze Lipitor voorschrijven, zouden aansporen om een website van Pfizer te bezoeken. Daar kan de patiënt zich inschrijven voor een ‘begeleidingsprogramma’. Het is de bedoeling ervoor te zorgen dat hij dagelijks trouw zijn medicatie, in dit geval Lipitor, blijft nemen.

Die website is alleen toegankelijk wanneer de patiënt het lotnummer van een doosje Lipitor intikt. Op de website wordt Lipitor verder niet bij naam genoemd. Wel is het logo van het bedrijf zichtbaar.

Lees verder op Nieuwsblad.be


Geef een reactie