default-header
HomeNieuwsOproep: Smartwatch als hartmonitor

Oproep: Smartwatch als hartmonitor

woensdag 2 januari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Mijn scriptie onderzoekt de acceptatie van de smartwatch als medisch apparaat onderzoeken onder mensen met een hartaandoening. Er zal (in grote lijnen) onderzocht worden wat de mensen van de smartwatch vinden, en of ze het in de toekomst willen gebruiken om hen te helpen bij het omgaan met hun ziektebeeld.

Beste mensen,
 
Voor  mijn afstudeeronderzoek wil ik de acceptatie van de smartwatch als medisch apparaat onderzoeken onder mensen met een hartaandoening. Er zal (in grote lijnen) onderzocht worden wat de mensen van de smartwatch vinden, en of ze het in de toekomst willen gebruiken om hen te helpen bij het omgaan met hun ziektebeeld.
 
De smartwatch is een op de pols gedragen, elektronisch apparaat dat via een reeks sensoren persoonlijke gegevens kan meten en opslaan. Met deze manier van gegevens verzamelen kan de smartwatch nieuwe mogelijkheden bieden in de gezondheidszorg.  Een van deze mogelijkheden is het maken van hartfilmpjes door de Apple Watch 4. Door middel van deze hartfilmpjes kunnen afwijkingen in het hartritme gedetecteerd worden, en kan het horloge een waarschuwing sturen aan haar gebruiker. De FDA (Food & Drug Administration) in Amerika heeft toestemming gegeven aan de Apple Watch 4 voor het detecteren van abnormale hartritmes. 
 
Voor het onderzoeken van het gebruik van de smartwatch als medisch apparaat heb ik een enquete opgesteld die ongeveer 5 minuten duurt. Het zou waanzinnig veel betekenen voor mijn onderzoek als u even de tijd zou willen nemen om dit in te vullen. Klik hier voor de link. 
 
Alle responsen blijven anoniem en zal met uiterste zorg behandeld worden. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Daniel Neijzen

 


Geef een reactie