default-header
HomeNieuwsOproep

Oproep

woensdag 28 februari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Follow The Money (journalistiek onderzoekmedium) doet momenteel onderzoek naar de ‘Absorb BVS’ stent

Follow The Money (journalistiek onderzoekmedium) doet momenteel onderzoek naar de ‘Absorb BVS’  stent van de firma Abbott, een biologisch oplosbare stent die langzaam in het lichaam wordt afgebroken. 
 
Sinds 2012 wordt de Absorb stent gebruikt om de kransslagaders die vernauwd zijn open te houden en de kans op een hartinfarct te verkleinen. In tegenstelling tot de reguliere metalen stents, die permanent in het bloedvat blijven, lossen de Absorb stents volledig in het lichaam op. De aanname was dat er minder kans is op stenttrombose. 
 
Maar uit diverse wetenschappelijke studies blijkt dat de nieuwe stents juist een hoger risico vormen op stenttrombose dan de ‘klassieke’ metalen stents. Stolselvorming in een stent kan leiden tot acute klachten zoals pijn op de borst. Ook zou er grote kans zijn op een hartinfarct. Na negatieve resultaten over deze oplosbare stent  en verschillende waarschuwingen van de Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA is dit hulpmiddel uit de handel gehaald.
 
De redactie is op zoek naar patiënten die zijn behandeld met de Absorb stent van Abbott. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met dit hulpmiddel en komen daarom graag met u in contact.
U kunt een e-mail sturen naar roermond@hartpatienten.nl of bel naar ons kantoor 085 081 1000. 
 

Geef een reactie