default-header
HomeNieuwsOphef om premieverhoging overhaast en overdreven

Ophef om premieverhoging overhaast en overdreven

dinsdag 27 september 2016, door Hartpatiënten Nederland

De ophef die her en der lijkt te ontstaan om een aangekondigde premieverhoging door DSW, is overhaast en overdreven. Dat laat Hartpatiënten Nederland weten in een reactie op de aankondiging van DSW vandaag, dat de maandelijkse premie voor de zorgverzekering per 1 januari 2017 met bijna een tientje omhoog gaat. De premie bij DSW is dit jaar 98,75 euro en wordt 108 euro.  
 
Dsw is een bijzondere verzekeraar die geen winst maakt en eventueel gemaakte winst uitkeert aan verzekerden. Dat betekent dat verhogingen van andere verzekeraars wellicht kunnen meevallen: die hebben immers vele miljoenen winst gemaakt. Best kans dat de verhogingen van andere verzekeraars binnen de door minister Edith Schippers genoemde verhoging vallen en in principe minder winst gaan maken dus. 
 
Om deze reden vindt Hartpatiënten Nederland de commotie her en der wat voorbarig. 
 
Temeer omdat Zorgverzekeraars Nederland heeft laten weten dat de verzekeraars nog tot 19 november hebben om de hoogte van hun premie bekend te maken.
 
Schippers reageert terecht niet vandaag. Zij liet weten te wachten tot alle premies bekend zijn. Een verstandige reactie, waarin wij ons kunnen vinden. 
 
Een week geleden ging Schippers bij de presentatie van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid nog uit van een verhoging van 3,50 euro.

Geef een reactie