default-header
HomeNieuwsOosterse garnalenamuse

Oosterse garnalenamuse

woensdag 13 februari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Verdeel de spinazie over de amuseglaasjes. Leg in ieder glaasje een klein plukje alfalfa. Roer de mayonaise los met de chilisaus en gembersiroop.

Amuse, recept voor 8 glaasjes 
Bereidingstijd: 10 minuten
 

Booschappenlijstje:

een handvol jonge sladspinazie
alfalfa
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel zoete chilisaus
1 theelepel gembersiroop
2 eetlepel olijfolie
16 grote garnalen, eventueel met de staart met er nog aan
8 brede kleine glaasjes
 

Voedingswaarde per glaasje:

380 kj (90 kcal)
6 g eiwit
7 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
1 g koolhydraten, waarvan 1 g suikers 
 
Verdeel de spinazie over de amuseglaasjes. Leg in ieder glaasje een klein plukje alfalfa. Roer de mayonaise los met de chilisaus en gembersiroop. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de garnalen 2 minuten per kant en laat ze daarna kort uitlekken op keukenpapier. Leg in ieder glaasje 2 garnalen, met de staartjes naar boven. Verdeel de Oosterse mayonaise over de glaasjes.
 

 


Geef een reactie