default-header
HomeNieuwsOnze nieuwe website is klaar!

Onze nieuwe website is klaar!

Columns

maandag 13 juni 2016, door Hartpatiënten Nederland

Onze nieuwe website gaat live en daar zijn we trots op! Achter de schermen zijn we er natuurlijk al langer mee bezig geweest, maar nu is het moment aangebroken dat u als donateur ook mee mag kijken naar het eindresultaat. Ik ben benieuwd wat u ervan vindt.

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een iPad of een andere tablet, en/of een smartphone. Elke reis vragen mensen me ‘Marly, kun je mij alsjeblieft eventjes helpen met de Wi-Fi?’. Die vraag wordt mij vaak al meteen de eerste avond gesteld. Het is niet alleen meer de jonge garde die veel bezig is met alle moderne communicatiemiddelen; tegenwoordig vinden mensen van alle leeftijden dit belangrijk.

De nieuwe site biedt veel voordelen ten opzichte van de oude. In de eerste plaats is hij een stuk gebruiksvriendelijker. Hij is zoals dat heet ‘responsive’: dit betekent dat hij zich automatisch aanpast aan een tablet, desktop of smartphone. Op deze manier is de site altijd goed leesbaar. Daarnaast zal de site sneller laden dan de vorige. Ook dat is fijn, want we zijn er tegenwoordig aan gewend dat alles snel moet gaan en houden er niet van om te wachten. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe website minder data verbruikt. Ook dit is – met name bij mobiel gebruik – niet onbelangrijk. Wilt u de site in het buitenland bezoeken en is er even geen Wi-Fi, dan kost het u dus veel minder. Ook handig als u snel informatie wilt opzoeken tijdens een van onze HartbrugReizen!

De nieuwe site is ook eenvoudiger te integreren op bijvoorbeeld Facebook. In deze moderne tijd is dat een groot voordeel, omdat social media een steeds grotere rol spelen. Ook voor goede doelen zoals Hartpatiënten Nederland vormen social media een belangrijk medium.

Maar misschien wel de grootste vooruitgang is dat de nieuwe site veel overzichtelijker is. Alle onderdelen zijn beter gestructureerd en duidelijker weergegeven. Dat geldt ook voor het forum. Daar we hier maandelijks zo’n 50.000 (!) lotgenoten met elkaar in contact brengen, zullen hopelijk veel mensen dit plezierig vinden.

Tot slot is er ook ruim aandacht voor de HartbrugReizen op de site. Zo kunt u direct reageren op de diverse reizen, en deze ook direct boeken.

Uiteraard wordt de huidige inhoud bijna geheel overgezet naar de nieuwe website, waardoor uw eventuele Hartverhalen of reacties op het forum niet verloren gaan. De informatie blijft dus nagenoeg hetzelfde, alleen wordt alles makkelijker en overzichtelijker.

 Column door: Marly van Overveld


Geef een reactie