default-header
HomeNieuwsOntsteking en mistralisklepplastiek

Ontsteking en mistralisklepplastiek

donderdag 19 mei 2011, door Hartpatiënten Nederland

Graag wil ik u de volgende vraag stellen. Onlangs ben ik geopereerd aan mijn lekkende mitralisklep. Die klep is gerepareerd, er zit een ring omheen. Nu heb ik een week geleden heel veel kiespijn gekregen en na het bezoek aan de tandarts bleek mijn wortelpunt ontstoken.

Graag wil ik u de volgende vraag stellen. Onlangs ben ik geopereerd aan mijn lekkende mitralisklep. Die klep is gerepareerd, er zit een ring omheen. Nu heb ik een week geleden heel veel kiespijn gekregen en na het bezoek aan de tandarts bleek mijn wortelpunt ontstoken. Ik heb aan die kies al een wortelkanaalbehandeling gehad 10 jaar geleden en er zit een kroon op. De tandarts kan niet bij de wortelpunt komen. Ik heb een anti-bioticakuur gehad en het helpt. Mijn vraag is nu: moet ik naar een kaakchirurg om die wortelpunt te laten behandelen. De tandarts wist het niet zeker omdat het niet om een kunstklep gaat maar om een ring. Ik heb de assistente van de cardioloog gebeld en die zei dat ik het aan de tandarts moest overlaten. Ik weet dat bacteriën via de bloedbaan graag naar kunststofdelen gaan maar geldt dit ook voor een ring aan je mitralisklep? Ik weet niet wat ik moet doen, naar de kaakchirurg of gewoon laten zitten? Door de anti-biotica wordt het rustig, maar de ontsteking gaat daar niet van weg vertelde de tandarts. Graag uw reactie Bijvoorbaat hartelijk dank!

Prof. Dr. Olaf Penn, hartchirurg:

Mevrouw,
die ontstoken wortelpunt is heel gevaarlijk voor Uw mitralisklepplastiek. Wat nog gevaarlijker is, is dat u omringd bent door mensen die het niet weten.
U moet naar de cardioloog of de hartchirurg en die om raad vragen.

Sterkte!

 


Geef een reactie