default-header
HomeNieuwsOntspannen het nieuwe jaar in? Laat je masseren met…

Ontspannen het nieuwe jaar in? Laat je masseren met…

donderdag 17 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Wil je eens een hele nieuwe massage uitproberen? Dan zijn de chocolademassage, honingmassage en zijdemassage misschien iets voor jou! Laat je verwennen met cacaoboter, honing of zijden cocons.

Chocolademassage
Behandeling: een ontspanningsmassage van het lichaam met verwarmde cacaoboter.

De chocolademassage is in opmars en wordt ook wel de ‘zoetste verwenning’ genoemd sinds de massage bestaat. De natuurlijke bestanddelen van cacao hebben een positieve invloed op lichaam én geest.

Cacao bevat theobromine, dat het niveau van serotonine en endorfine in het lichaam verhoogt. Serotonine is je lichaamseigen antidepressivum en endorfine bevordert als gelukshormoon de algemene ontspanning en werkt pijnonderdrukkend.

Voor de chocolademassage is een mengsel van cacao en cacaoboter ontwikkeld. Cacao bevat naast theobromine ook natuurlijke antioxidanten, die een positieve invloed hebben op de bloedcirculatie in het lichaam (het werkt vaatverwijdend).

Daarnaast heeft cacaoboter een doeltreffende verzachtende, voedende, hydraterende, beschermende en herstellende werking. En misschien nog wel belangrijker: cacao vertraagt het verouderingsproces doordat de natuurlijke bestanddelen de afbraak van cellen in de huid tegengaan. Dit maakt van de chocolademassage een weldaad voor alle huidtypen; van jong tot oud.

Lees meer over de Chocolademassage, honingmassage en zijdemassage op Gezondheidsnet.nl


Geef een reactie