default-header
HomeNieuwsNostalgische griesmeelpudding

Nostalgische griesmeelpudding

woensdag 27 november 2019, door Hartpatiënten Nederland

Nagerecht voor 6 personen

Nagerecht voor 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
 

Boodschappenlijstje: 

1 vanillestokje
750 ml halfvolle melk
1 kaneelstokje
50 gram (riet)suiker
80 gram (tarwe)griesmeel
 

Voedingswaarde per persoon:

570 kJ (135 kcal)
6 g eiwit
2 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
24 g koolhydraten, waarvan 15 g suikers
 
 
Snij het vanillestokje met de punt van een mes doormidden en schraap het merg eruit. Breng de melk met het kaneelstokje, suiker, vanillemerg en het opengesneden vanillestokje aan de kook.
Haal het vanille- en het kaneelstokje uit de warme melk en voeg al roerend de griesmeel toe. Laat vervolgens, terwijl u blijft roeren, 5 minuten pruttelen tot het een stevige pap is.
 
Spoel een puddingvorm om met water en giet de pap erin. Laat de pudding eerst 20 minuten afkoelen op kamertemperatuur en zet de vorm daarna in de koelkast.
Haal na 2,5 uur de griesmeelpudding uit de koelkast en keer de vorm op een groot plat bord. Serveer met een topping, bijvoorbeeld cranberrycompote.
 

Geef een reactie