default-header
HomeNieuwsNieuwe AI van Google voorspelt de kans op hartziekten

Nieuwe AI van Google voorspelt de kans op hartziekten

donderdag 1 maart 2018, door Hartpatiënten Nederland

Google houdt zich met steeds meer zaken bezig. Waar men ooit begon als een zoekmachine, is het bedrijf ondertussen ook hardwarefabrikant, met een eigen mobiele besturingssysteem en een gigantisch advertentienetwerk.

Google houdt zich met steeds meer zaken bezig. Waar men ooit begon als een zoekmachine, is het bedrijf ondertussen ook hardwarefabrikant, met een eigen mobiele besturingssysteem en een gigantisch advertentienetwerk. Maar dat is niet genoeg, want het bedrijf wil zich ook bezighouden met gezondheidszorg.

Vandaag hebben onderzoekers van Verily, de tak binnen het bedrijf die zich bezighoudt met gezondheidszorg, een onderzoeksrapport gepubliceerd waarin ze een methode omschrijven om hartziektes te voorspellen. De paper verscheen in Nature’s Biomedical Engineering Journal (via The Verge) en omschrijft een interessante nieuwe technologie.

Risico op hartziekte voorspellen

De technologie van Google maakt gebruik van een microscoop en een camera. Die worden gebruikt door de achterwand van je oog te scannen. Aan de hand daarvan krijgen artsen een indruk van de leeftijd van een patiënt, de bloeddruk, cholesterolniveaus en of iemand rookt. En met die data kan dan weer voorspeld worden hoe groot de kans is dat iemand last krijgt van bijvoorbeeld een hartziekte.
 
Lees verder op Techzine.nl
 

Geef een reactie