default-header
HomeNieuwsMetabool syndroom centraal tijdens tweede digitale Hart & Leefstijl Café Hartpatiënten Nederland & cardioloog Remko Kuipers

Metabool syndroom centraal tijdens tweede digitale Hart & Leefstijl Café Hartpatiënten Nederland & cardioloog Remko Kuipers

AandoeningBehandeling

woensdag 7 februari 2024, door Hartpatiënten Nederland

Onlangs organiseerde Hartpatiënten Nederland het eerste Digitale Hart & Leefstijl Café. We gingen in gesprek met cardioloog Remko Kuipers, die de vragen van veel deelnemers beantwoordde. Uiterst leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar, en dat gaat ook gebeuren! Op woensdag 21 februari om 19.30 uur. Wees er snel bij, aanmelden is noodzakelijk en er zijn een beperkt aantal plaatsen!

In dit laagdrempelige digitale “café” kunnen allerlei onderwerpen aan de orde komen die op de een of andere manier met leefstijl en het hart te maken hebben. Vandaar ook de naam Hart & Leefstijl Café, maar dan wel digitaal! Een café, waaraan iedereen via streaming mee kan doen. Elke maand wordt een bepaald onderwerp behandeld.

In de eerste editie passeerden diverse onderwerpen de revue, waaronder vrouwen en het hart, het gebruik van viagra en hartfalen.

In de tweede editie, woensdag 21 februari, staat het metabool syndroom centraal. Dit is een verzameling klachten rondom de stofwisseling. Het gaat dan om een combinatie van een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht (voornamelijk een te grote buikomvang) en een hoge bloedsuikerspiegel. Dit syndroom komt voornamelijk bij mannen voor en verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2, maar ook op beroertes en hartaanvallen.

Een belangrijke zaak om dit onderwerp te bespreken dus! Dat gaan we doen op woensdag 21 februari, samen met cardioloog Remko Kuipers.

Aanmelden kan hier.


Geef een reactie