default-header
HomeNieuwsMet gepaste en dankbare trots

Met gepaste en dankbare trots

Columns

zaterdag 12 oktober 2019, door Hartpatiënten Nederland

Awards

Om met de deur in huis te vallen: ik ben trots en dankbaar. Trots op Hartpatiënten Nederland, ‘mijn’ stichting, en op onze donateurs. Zo trots zelfs dat ik er dit keer mijn column aan wijd. Maar wat is er aan de hand? Nou, wij zijn de gelukkige winnaar van een NRC charity award.

NRC Charity Awards

De NRC Charity Awards is een initiatief van NRC en is bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs. Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne, ontwikkeld door aanstormend talent van Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Om kans te maken op een award dienen goede doelen hun motivatie in waaruit blijkt waarom juist jouw instelling deze campagne verdient. En wij werden genomineerd!

Genomineerd

In samenwerking met onze medewerkers Aysegül Er en Rob Baijens gingen de studenten Theo Rekelhof & Jaihoen Habibi aan de slag en creëerden een advertentie en een banner voor ons. In juli en augustus werden alle printadvertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, NRCnext en op de website nrccharityawards.nl. In deze periode kon iedereen stemmen op de advertentie van zijn keuze. In de afsluitende ronde werd de advertentie ook beoordeeld door de NRC vakjury.

Tijdbom

“Zo hoeft het niet te voelen” staat bij het beeld dat Theo en Jaihoen voor ons maakten. De afbeelding laat een hart zien in de vorm van een tijdbom. De tekst gaat verder met de boodschap: “Wij helpen je om grip te krijgen op je leven als hartpatiënt.” Om dat gevoel ook aan niet-hartpatiënten duidelijk te maken, kozen ze voor een confronterende advertentie opzet.

Uitreiking

Op dinsdag 27 augustus vond de bekendmaking en uitreiking van de Charity Awards plaats in Amsterdam. De vakjury bleek zeer lovend over onze advertentie: “De urgentie is in deze advertentie direct voelbaar. Het is een schokkend en confronterend beeld”. En zo werden wij uitgeroepen tot winnaar van de ‘runner-up’ prijs! En daar zijn wij natuurlijk enorm trots op!

Prijs

Onze prijs omvat adverteren in de NRC. En daardoor kunnen wij aan nóg meer mensen vertellen waarom wij als geen ander begrijpen wat hartpatiënten doormaken, maar ook dat wij helpen met betrouwbare informatie en bijstaan met concrete raad en daad. Kortom, wij zijn er 100% voor de patiënt!

Bedankt!

Allereerst bedank ik Theo en Jaihoen natuurlijk voor alle inzet en hun creativiteit. Vervolgens bedank ik alle mensen die ons steunden. Ik ben heel blij, en ook trots, dat zoveel mensen op ons gestemd hebben de afgelopen dagen en weken; en daarvoor dank ik iedereen van harte!

Column door: Jan van Overveld

Voor meer columns van o.a Jan van Overveld klik hier


Geef een reactie