default-header
HomeNieuwsMeerdere hellingbanen van parkeergarage naast ziekenhuis in Nieuwegein ingestort

Meerdere hellingbanen van parkeergarage naast ziekenhuis in Nieuwegein ingestort

Ziekenhuis

maandag 27 mei 2024, door Hartpatiënten Nederland

Gisteravond stortten de hellingbanen in van de parkeergarage naast ons ziekenhuis in Nieuwegein. “We zijn erg geschrokken en opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen”, zegt bestuursvoorzitter Luc Demoulin. De Veiligheidsregio Utrecht stelde dat vannacht vast na intensief onderzoek met speurhonden en drones in de garage.

Ook is bevestigd dat geen sprake is van instortingsgevaar voor de totale garage. In het ziekenhuis zelf hoefden geen afdelingen ontruimd te worden. Onze zorg voor patiënten op de verpleegafdelingen gaat zoals gepland door.

We begrijpen dat patiënten, bezoekers en medewerkers zijn geschrokken. Iedereen die in het ziekenhuis was en naar huis wilde, hebben we geholpen om naar huis te kunnen.

Op maandag 27 mei alleen spoedzorg en zorg op verpleegafdelingen in Nieuwegein

Omdat patiënten, bezoekers en medewerkers de komende tijd niet kunnen parkeren in de parkeergarage hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen alle geplande fysieke behandelingen en bezoeken in het ziekenhuis in Nieuwegein voor maandag 27 mei af te zeggen. Uitzondering daarop zijn behandelingen die echt niet kunnen wachten, waaronder hematologie, dialyse en spoed interventiecardiologie. Deze patiënten proberen we zo snel mogelijk te bereiken. Waar mogelijk wordt de afspraak vervangen door een telefonisch of videoconsult.

We vragen verder iedereen om alleen naar het ziekenhuis te komen als het écht nodig is. En zo veel mogelijk met het Openbaar Vervoer of op de fiets te komen. De fietsenstalling is veilig toegankelijk. Ook is de Kiss & Ride zone bij de hoofdingang van het ziekenhuis bereikbaar om een naaste af te zetten of op te halen.
De komende dagen werken we een plan uit om te zorgen dat patiënten en medewerkers in de buurt kunnen parkeren. Daar informeren we over zodra daarover meer bekend is.

Bron: www.antoniusziekenhuis.nl


Geef een reactie