default-header
HomeNieuwsMediterraan genieten

Mediterraan genieten

woensdag 30 oktober 2019, door Hartpatiënten Nederland

Veel groenten, fruit, olijfolie, peulvruchten, vis en noten.

Veel groenten, fruit, olijfolie, peulvruchten, vis en noten. Die combinatie klinkt heerlijk en mediterraan. En dat klopt. Deze mooie en pure producten passen in een mediterrane voeding én in het Pioppi dieet. De recepten bevatten een bescheiden hoeveelheid koolhydraten. Nu nog zorgen voor veel beweging, weinig stress en goede vrienden om u heen. Voelt u de Pioppi zon al stralen?
 

Gevulde paprika 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten
 

Voedingswaarde per persoon:

 
1780 kJ (425 kcal)
28 g eiwit
30 g vet (11 g verzadigd vet)
10 g koolhydraten (8 g suikers)
 

Booschappenlijstje:

 
40 g pijnboompitten
2 rode en 2 gele paprika’s
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
300 g rundergehakt
2 tomaten
Kaneel
Paprikapoeder
2 eetlepels verse gehakte peterselie
100 g geraspte Parmezaan 
Ovenschaal 
 

Bereiding:

 
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snij de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat eventueel de steeltjes aan de paprika’s zitten). Pel en snipper ui en knofl ook. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en fruit ui en knofl ook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul.
 
Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg tomaatblokjes, kaneel, paprikapoeder, peterselie en de helft van de kaas toe aan het gehakt en warm even door. Breng op smaak met versgemalen peper.
 
Vul de paprikahelften met het mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de paprika’s 20 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de kaas over de paprika’s en bak nog 10 minuten. Lekker met een groene salade.

Geef een reactie