medicijnvoorraad,

Medicijnvoorraad van vier maanden aanleggen om tekorten tegen te gaan

Een geneesmiddelenvoorraad van minstens vier maanden. Dat is wat minister Bruno Bruins voor Medische Zorg vraagt van apothekers en groothandelaren om medicijntekorten in de toekomst tegen te gaan. Hiermee reageert hij op de laatste cijfers van apothekersorganisatie KNMP waaruit blijkt dat ook in 2018 het aantal geneesmiddelentekorten is gestegen. Dit meldt NOS.
 
Op woensdag 16 april komen afgevaardigden van groothandelaren en apothekers samen op het ministerie van Volksgezondheid. Minister Bruins wil ervoor zorgen dat iedereen op één lijn komt, want nu leggen de partijen met name de schuld bij de ander.
 
Lees verder op NationaleZorggids.nl  

Reacties (1)

 • afbeelding van M.W.
  M.W. ( )

  Een oplossing, de mennekes van het kabinet hier verantwoordelijk voor stellen.
  Patiënten zijn al jaren lang de dupe dat zij telkens weer andere goedkopere medicijnen door de zorgverzekeraars opgedrongen krijgen, Goedkope rotzooi waar ze op een gegeven moment hartstikke ziek van worden. Er zijn hier in Nederland door deze goedkope rotzooi nog nooit zoveel gevallen met allergische problemen opgetreden en dan maar liegen dat dit niet zo is. Artsen hebben in dit liberale landje niks meer te vertellen want het geld gaat hier voor de mens. Als dit zo door gaat dan komen er nog meer zieke mensen erbij en zal het kostenplaatje straks nog veel hoger worden dan het nu al is. Vergoed een eerlijke prijs voor het medicijn en er is strakjes geen enkel tekort meer aan een veilig en goedwerkend medicament waar je geen allergische reacties van krijgt. Moest me even van het hart om dit te zeggen.

  jan 23, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.